Kiemelt hírek Szentes

Házasság Hete 2019 – a családok helyzete

A helyi Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében Szentesen is elkezdődött a Házasság Hete sorozat. A Szent Anna templomban február 10-én dr. Gruber László tartott diákmisét, ahol a család jelentőségéről, szentségéről beszélt, idézeteket citált a Bibliából.

Az Ifjúsági Ház pódium termében február 11-én dr. Korzenszky Richárd, bencés szerzetes „Európa családok nélkül!?” címmel tartott előadást. A vendéget és a közönséget Kovalcsik Magdolna a szervezet vezetője köszöntötte, majd röviden ismertette az előadó életpályájának fontosabb elemeit.

A Tihanyi Bencés Apátság volt elöljárója már több száz előadást tartott szerte az országban, több könyv és számtalan cikk szerzője. (Néhány éve Szentesen is tartott előadást.)

Előadás elején leszögezte: ő maga sem tudja, hogy a címben elhelyezett írásjel melyike tükrözné pontosabban a témában mára kialakult helyzetet, de az tény, hogy a család intézménye válságban van.

Sok adattal támasztotta alá a társadalom alapegységének az egyre erőteljesebben jelentkező gondjait. Ezek egy részét megjelenítettük a fotók között:

navigate_before
navigate_next

A gondok megoldására több lehetőség is kínálkozik- az egyik javaslata volt a Szentírásban foglaltak elfogadása, betartása.

Az előadás végén a helyi és környékbeli vállalkozások által felajánlott ajándékokat sorsoltak ki.

A sorozat következő előadása február 18-án 18 órakor lesz (szintén az Ifjúsági Házban) amikor Lukács Ernő, 20 gyermekes gazdálkodó találkozik az érdeklődőkkel.

 

 

Vélemény, hozzászólás?