Hírek Kiemelt hírek Szentes

A Házasság Hete – 5. alkalommal Szentesen

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság február 6-án a Petőfi Caféban tartott sajtótájékoztatót a Házasság Hete sorozat helyi eseményeivel kapcsolatban.

 

 

Kovalcsik Magdolna, a Társaság vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd bevezetésként elmondta, hogy a sorozat megszervezésében együttműködnek a Szent Anna Plébániával. Ennek nyomán (ez a plakátokon nincs rajta) február 11-én 9 órától a Szent Anna templomban dr. Gruber László plébános tart szentmisét a Házasság Hete alkalmából a magyar családokért.

Ezt követően Tóth Tamás, a Társaság vezetőségi tagja, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, a sorozat, helyi szervezője arról beszélt, hogy a Házasság hete programjait már 10 éve rendezik meg az országban, Szentesen az idei lesz az ötödik. Két olyan rendezvényük lesz, ahol tapasztalt, sokgyermekes, jól felkészült szakemberek fejtik ki véleményüket a családról, a gyereknevelésről.

Azonban hozzátette: arra senki ne számítson, hogy az előadók megmondják a tutit, mert akkor csalódni fog. „Annyit viszont ígérhetek, hogy mindkét programunkról magaddal viszel valamit!”

Bejelentette, hogy a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság idén újra meghirdeti az Életzászló (“Babazászló”) akcióját, melynek keretében jelentkezési sorrendben az első öt szentesi, illetve a kistérségbe tartozó intézmény, illetőleg vállalkozás ajándékba kap egy Életzászlót, amelyet kitehet az épületére, ha a dolgozók közül valakinek gyermeke születik.

 

A jelentkezni a Társaság facebook oldalán lehet: egy rövid hozzászólás formájában kérik jelezni, hogy elfogadják az ajándékot. A jelentkezés sorrendjében az első öt jelentkező kapja meg az életzászlót. A zászló átadásával kapcsolatosan a Házasság hetén keresni fogják a jelentkezőket.

A tájékoztatón részt vett Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője is, aki a helyi sorozat fővédnöke is. Hozzászólását azzal kezdte, hogy a kormány 2018-at a Családok Évének nyilvánította, egyebek mellett ezért is vállalta el a védnökséget, és persze azért, mert mélységesen egyetért a sorozat céljával: sokoldalúan felhívni a figyelmet a házasság és a család fontosságára:

 

A családok éve lesz 2018, aminek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok – mondta a képviselő, majd hozzátette: az előző esztendők eredményeit folytatva, ez ügyben újabb intézkedéseket hoz a kormány még ebben az évben.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?