Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Házasság Hete Csongrádon

Idén is megrendezték Csongrádon a Házasság Hete programját a Művelődési Központ és Városi Galéria valamint a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete szervezésében. A február 17-i rendezvény egyrészt egy kiállítás keretében az esküvőre készülőknek kívánt segítséget nyújtani, másrészt pedig némi humorral fűszerezve bemutatni a párkapcsolatok fontosságát.

navigate_before
navigate_next

A házasság hete rendezvénysorozatot minden év februárjában tartják, felhívva ezzel a figyelmet a házasság fontosságára. A kezdeményezést 1996-ban Richard és Maria Kane indította útjára az Egyesült Királyságban. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa indította el 2008-ban, azóta minden évben megrendezik civil szervezetek és keresztény egyházak együttműködésével, számos település és közösség részvételével. A mozgalom célja, hogy megismertesse az emberekkel azokat a hagyományos értékeket, amelyek örömtelivé és sikeressé és tehetik a házasságot, ami az egész társadalom számára is előnyös, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek és a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Csongrádon 2016-ban csatlakoztak az országos rendezvénysorozathoz. Ekkor készült a lakatfal a templomkertben, nagyszabású esküvői kiállítással várták az érdeklődőket, de tartott előadást Kepes András arról, hogy a világ különböző tájain hogyan élik meg párkapcsolataikat az emberek. Tavaly filmvetítéssel, koncerttel, párkapcsolati terapeuta gondolatindító előadásával ünnepelték a Házasság hetét. A Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete még 2017-ben nyert támogatást a Védőháló a családokért pályázat keretében, hogy mintegy két éven keresztül a családhoz kapcsolódó értékeket népszerűsítse. Ennek a pályázatnak köszönhetően rendezték meg a mostani programot is. A házasságra készülőket idén is szolid esküvői kiállítás várta, majd játékos vetélkedőn mérhették össze magukat a szerelmes párok, mennyire ismerik egymást. A vidám játék után a jókedvről Hajdú Balázs humorista gondoskodott. Ezután a rendezvény facebook-oldalán Akkor és most címmel meghirdetett vetélkedő eredményhirdetése következett, erre 14 házaspár jelentkezett.

Vélemény, hozzászólás?