Kiemelt hírek Szentes

Házasság Hete – Szentesen I.

A Házasság Hete – 2020 sorozat a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

Az idén Szentesen két eseményt szerveztek, amelyek (leginkább) lelki programok – istentisztelet, szentmise, előadás. Tartalmuk alapján bibliai és erkölcsi érvekkel támasztják alá a házasság örökkévaló értékét.

Az első rendezvény február 9-én volt a Szent Anna Római Katolikus templomban, ahol dr. Gruber László plébános mutatott be egy szentmisét a családokért.

Máté evangéliumából idézett, melynek üzenete az volt: erkölcsileg és anyagilag is legyünk szolidárisak a rászorultakkal. A keresztény ember a Föld sója, a világ világossága – minden megkeresztelt ember küldetése, hogy „ízt” adjon az életnek, „tartósítsa” az élet szentségeit, legfőbb értékeit. A családok példájukkal világosítsák meg az Isten szentségét.

A szentmisén a plébános nyíltan beszélt a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekezett bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

Többször idézett Ferenc pápától: „nincs hibátlan család, a megbocsátás az alapja mindennek!” Igazi család az, amelyben együtt örülünk az örvendezőkkel, és együtt sírunk azokkal, akiket lesújt a fájdalom, vagy úgy érzik, hogy az élet padlóra küldte őket. A család olyan, amelyben mindenkivel törődünk, mert Isten, a mi Atyánk valamennyiünket az ő gyermekévé tett a keresztségben.

Isten arra vágyik, hogy minden család világítótorony legyen, mely az ő szeretetének örömét árasztja a világba.

A házasság hete következő szentesi programját február 10-én, 17.30-kor tartják az Ifjúági Házban, ahol Fehér Csaba református lelkész „Miért pont házasság?” címmel tart előadást.

(A program során a résztvevők között a szentesi vállalkozók és magánszemélyek által felajánlott értékes ajándéktárgyakat sorsolnak ki. Továbbá a résztvevők ajándékba kapják többek között a Family magazin Házasság heti különszámát.)

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3523433394394459

Vélemény, hozzászólás?