Hírek Kiemelt hírek Szentes

Házasság Hete – tanácsok a házasság előtt…

Hazánkban 2021-ben tizennegyedik alkalommal rendezik meg a ’Házasság hete’ programokat a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.
A február 7-14-ig tartó országos sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.
Szerkesztőségünk a szerteágazó lehetőségek közül azt választotta, hogy a házasságra készülőket igyekszik hasznos tanácsokkal ellátni. (Persze, a gyermekes családok is tanulhatnak belőle.)
Mindebben segítségünkre van Binderné Berkecz Mária, a Szentesi Családsegítő Központ családterapeutája, mediátor. Az intézményben zajló családterápiás foglalkozások országos viszonylatban is egyedülállóak, hiszen kevés családsegítő központban működik ilyen jellegű szolgáltatás.
Ő maga pedig előadásokat tart (sajnos napjainkban nem…), iskolákban családi életre nevelés órákat vezet, konfliktuskezelő tréningeket szervez, továbbá jegyesoktatással is foglalkozik.
Tehát: mire érdemes figyelni a házasságkötés előtt?
Válaszol: Binderné Berkecz Mária, családterapeuta.

 

Vélemény, hozzászólás?