Hírek Kiemelt hírek Szentes

Helyismereti vetélkedő – idősebbeknek (is)

A Szentes Városi Gondozási Központ július 26-án a 2-es számú (Nagyörvény utcai) klubban rendezte meg a “Városkerülő” elnevezésű vetélkedőt. A program az azonos nevű társasjátékról kapta a nevét, a résztvevők az abban található többszázféle feladat közül kaptak néhányat, hogy összemérjék helyismeretüket.
A társasjáték nem lehetett ismertelen a játékra jelentkezők között, hiszen azt a Gondozási Központ három klubjában előzetesen külön is bemutatták. Már akkor kiderült, hogy az idősek szeretik játszani ezt a társasjátékot, bár nem könnyűek a feladatok…
Magát a vetélkedőt a társasjáték szerkesztője, Borsodi Ágnes vezette, segítői pedig a klubvezetők voltak. Végül hat csapat versengett, a Gondozási Központ négy klubjának és a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonnak egy-egy csapata, valamint egy “vegyes csapat.
Öt feladatot kaptak a csapatok a társasjátékból – Képes lottó, dalfelismerés, memória kártya, szentesi panteon, városkerülő totó – ez döntötte el a végeredményt. Viszont a vetélkedés során a csoportoknak még nyílott lehetőségük vidám tánctanulásra, valamint szentesi nevezetességek felsorolására (a dobókockával dobott “mennyiségben”).
Abszolut nem a végeredmény volt a lényeg, hanem a közös játék, a közös éneklés, a vidám hangulat. Ez ki is alakult, de azért a szervezők megállapították a csapatok közötti sorrendet is.
1. helyezett: ” Itthon vagyok” csapat (II. sz. Idősek klubja)
2. helyezett: “Parkerdő gólyák” (Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon)
Külön oklevelet kapott a legszabálykövetőbb csapat.
Végülis minden csapat jutalom-ajándékcsomagot (levendula tasakok) sütemény- és kekszcsomagot, oklevelet kapott, továbbá a két első helyezettnek torta is járt (utóbbi a szentesi SÉF Kft felajánlásaként).
Megtudtuk, hogy vetélkedőnek lesz folytatása: ősszel a Gondozási Központ tizenévesekkel közösen szervez ehhez hasonló megméretéssel járó programot.

Vélemény, hozzászólás?