Csongrád Hírek

Helyükre kerültek a parkoló-automaták a Körös-torokban

parkolóóra

Több csongrádi sokallta a napi 800 forintos parkolódíjat a Körös-torokban, hiszen sokan csak egy-egy órára ugrottak le az üdülőterületre. Ezért döntött úgy még júliusban a képviselő-testület, hogy parkoló-automatákat helyeznek ki három helyen, és ehhez rendeletet is alkotott, amely augusztus 15-én lép hatályba – tudtuk meg Bedő Tamás polgármestertől.  

Tegnap megérkeztek a parkolóórák, a helyükre kerültek, jövő kedden pedig már itt kell majd fizetni a parkolásért, időarányosan. Óránként 120 forintot, de legalább 30 forintot kell bedobni.  Csak a kijelölt helyeken lehet várakozni, ezt pedig szigorúan fogják ellenőrizni.

Az üdülőterületen a kiskemping területén, a Kőcsárda mögött, illetve a töltés melletti területen lesz a kijelölt parkolóhely. Parkolójegyet üzemeltetési időben hétfőtől vasárnapig 0.00 órától 24.00 óráig kell váltani.

A mentett oldali parkolóban hétfőtől péntekig ingyenes a parkolás, szombaton és vasárnap 8-20 óráig pedig fizetni kell, 8-16 óráig 800 forintot naponta, míg 16 óra után 400 forintot.

Akik gyakran használják a parkolót, érdemes behajtási engedélyt váltaniuk 10 ezer forintért, amellyel korlátlanul használhatják a parkolókat.

Az általunk megkérdezett autósok jó ötletnek tartják az automatákat. Juhász Gabriella családjával Gyálról érkezett, rokonoknál nyaralnak Csongrádon. Ők most 800 forintért parkolnak, de örülnének neki, ha időarányosan lehetne fizetni, hiszen tegnap például csak két és fél órát töltöttek a parton.

 

parkolóóra

Vélemény, hozzászólás?