Hírek Kiemelt hírek Szentes

HERCZKU ÁGI, NIKOLA PAROV és a BANDA koncertje Szentesen

A Szentesi hangversenyközpont szervezésében június 18-án Herczku Ági és bandája koncertjével ünnepelhette a város a Zene napját.
A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ árnyas, de reprezentatív szabadtéri színpadán Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármester köszöntötte a megjelenteket, azt is, hogy most már találkozhatunk személyesen is, és emlékezett a Zene ünnepére.
A fellépő zenekar autentikus magyar népzenével, valamint a tőlünk délebbre élő népek zenéjével köszöntötte a Zene ünnepét. Herczku Ági Bartók Béla egyik mondásának felidézésével támasztotta alá repertoárjuk megválasztását: a magyar népzenét csak mások népzenéjének megismerés után tudod alaposan megismerni, értékelni.
A Kárpát-medence több tájegységeinek dalai, zenéi alkották a műsort, és természetesen nagy hozzáértéssel, teljes átéléssel csendültek fel azok.
A közönség ezúttal is gyönyörködhetett az énekesnő tiszta, csengő énekében (népviseleti ruhájában), valamint a hangszerükön virtuóz módon játszó zenészek muzsikájában.
Az együttes tagjai:
Herczku Ágnes – ének
Nikola Parov – duduk, kaval, nickelharpa, gadulka
Pálházi Bence – hegedű
Molnár Péter – nagybőgő
Fekete Márton -brácsa
Herédi Zsombor -harmonika
A videón a koncert végébe kapcsolódhatnak bele.

 

Vélemény, hozzászólás?