Szentes

“Diákjaink bevállalósak voltak az érettségin” – interjú a HMG vezetőjével

Az idei végzős osztályokban összesen 120 gyermeket bocsátottak érettségi vizsgára – mondta a Szentesi Gyorsban Sipos Kitti Lídia, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium intézményvezetője.

Az oktatási szakember ezek után is sorolta a számokat. Arról beszélt, hogy a mi végzőseink nagyon bevállalósak voltak, angolból emelt szinten például 32-en érettségiztek, biológiából 20-an, matematika tagozatosaink 14-en próbálkoztak emelt szinten.

A középszintű vizsgák június közepén lesznek majd az iskolánkban. Ezeken rendszeresen jól teljesítenek a szentesi diákok. Az eddig tapasztalatok alapján “szinte 90 százalékos a beiskolázás”.

Érdemes emelt szinten érettségizni a plusz pontokért, illetve sok egyetem beszámítja a nyelvvizsgákat is, ezért náluk az a törekvés, hogy 12.-re már legyen legalább egy nyelvvizsgája a gyerekeknek és jellemzően ez megszerzik.

Kérdésként merült fel, hogy nehezebb volt az idei érettségi mint a korábbi években?

A válasz szerint “némileg változott az érettségi követelménye, de boldogultak vele a gyerekek, bár volt, ami kifejezetten nehéz volt, például a fizika emeltről hallottuk azt, hogy ezúttal nehéz volt. A biológia emelt szintű érettségi vizsga, ezzel szemben a visszajelzések alapján nem volt annyira nehéz, de nyilván ez szubjektív. 

A következő tanévben angol nyelvi tagozatot tudnak indítani, a 2024-2025-ös tanévben is lesz majd matematika-fizika tagozat, sporttagozatot sikerül visszahozni a képzési rendszerükbe, illetve drámatagozatot indítanak, és egy kis gimis osztályt, vagyis a hat évfolyamos
képzésre is beiskoláztak.

Külön megemlítette a drámatagozatot. “A nagy hagyományra visszatekintő képzést továbbra is örömmel gondozza iskolánk és Szentes városa.” 

Az írásban egyértelműsítik, hogy ezúttal hosszabb a tanév, június 21-e az utolsó tanítási nap, tehát a diákok június 24-étől élvezhetik majd a nyári szünetet. Ennek az az oka, hogy a téli és a tavaszi szünet is ezúttal hosszabb volt. A tanév szeptember 2-án, hétfőn kezdődik majd.

Vélemény, hozzászólás?