Kiemelt hírek Támogatott tartalom Térség

Hogyan éljünk zöldebb életet nyáron?

Támogatott tartalom

Továbbra is tombol a nyár. A jól megszokott fesztiválokat felváltották a családias
hangulatú, szabadtéri rendezvények és összejövetelek. A jó időnek köszönhetően
számtalan izgalmas program közül választhatunk. Legyen szó strandolásról, grillezésről vagy aktív kikapcsolódásról, igyekezzünk minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni magunk után ebben a szezonban is.

Vásároljunk okosan!

Talán a legtöbben nem is gondolnánk, hogy az áruszállítás milyen nagy szerepet játszik a környezetszennyezésben, visszafordíthatatlan károk hagyva maga után. Okos döntés, ha helyi termékeket választunk, hiszen nemcsak friss és egészséges árut kapunk, hanem a helyi termelőket is támogatjuk, valamint a döntésünkkel a Földünket is óvjuk. A bevásárlások során hagyjuk el a műanyag zacskók használatát, helyette használjunk többször használatos, kimosható vászonzsákot. Jó hír, hogy egyre több bevásárlóközpontban és üzletben beszerezhető.

Piknikezzünk zölden!

A kellemes idő a legtöbb emberből előhozza a grillmestert, viszont érdemes észben tartani néhány alapvető szabályt, ha nem szeretnénk felesleges szemetet termelni. Az egyszer használatos műanyag tányérok, poharak és evőeszközök helyett válasszunk lebomló anyagból készülteket. Ha ragaszkodunk a szívószálhoz, akkor bátran vásároljuk meg a
bambuszból, az üvegből, vagy a fémből készült alternatíváját. A húsok mellett pedig fogyasszunk minél több friss, helyi termelőtől származó zöldséget, gyümölcsöt.

Váltsunk napenergiára!

Ha még többet szeretnénk tenni a jövőért, a környezetünkért és nem utolsó sorban a háztartásunkért, akkor váltsunk napenergiára! A családi házak áramszükségletét ellátó napelemes rendszerek általában 8-10 év alatt megtérülnek, ezután még akár 40 évig is termelhetik az áramot. A megújuló energiát hasznosító napelemes rendszerek nemcsak
környezeti szempontból jelentősek, hanem amellett, hogy 100%-ban kiválthatja a villanyszámlát, még az ingatlan értékét is megnöveli.

Ha Ön is tudatosan tervezi a jövőjét, akkor vegye fel az Optimum Solar Kft.-vel a kapcsolatot! Tekintse meg új csomagajánlataikat és kérjen egyedi árajánlatot – akár 24 órán belüli visszaigazolással.

További részletek és kapcsolatfelvétel: www.optimumsolar.eu

Vélemény, hozzászólás?