Kiemelt hírek Szentes

Hőkamerás beléptető az uszodában és a sportcsarnokban

Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatal Konferencia termében október 12-én sajtótájékoztatót délelőtt tartottak, melyen bemutatták a KONTASET Kft. tevékenységét, stratégiai fejlesztéseit, valamint a város és a vállalkozás gazdasági együttműködése további lehetőségeit.

A tájékoztatón részt vett Szabó Zoltán Ferenc polgármester, a KONTASET részéről Fórizs Zoltán, ügyvezető igazgató, Zsigó Lajos termelési igazgató, ifj. Zsigó Lajos folyamatfejlesztési igazgató és Szólik Mónika kereskedelmi vezető.

Az 1990-ben alapított KONTASET Kft.-nél 140 –en dolgoznak, főként informatikai és számítástechnikai berendezéseket, továbbá hálózati elosztókat, rackszekrényeket, technikai bútorzatot és egyéb elektronikát fogadó szerkezeteket gyártanak. Az utóbbi években technológiai fejlesztéseket hajtottak végre: klíma-és levegőtechnikai (saját fejlesztésű) berendezéseket gyártanak.

Újabban a járványügyi helyzet okozta gondok megoldásán dolgoznak fejlesztő mérnökeik. A covid-19 vírust is irtó levegőtisztítókat, és hőmérős beléptető kapukat gyártanak – itt Szentesen.
Az előbbit egy kínai céggel kooperációban, az utóbbit hazai beszállítók segítségével.

A hőmérős beléptető kapukat egy kisebb és egy nagyobb méretben kínálják, felhasználhatóságuk egyedi (ki több, ki kevesebb funkcióval rendeli).

A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás és belső tér

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és belső tér

A hazai oktatási intézményekben közel 180 beléptetőt telepítettek az elmúlt napokban. Október 13-tól (holnaptól) ilyen fog működni a dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában, ezen a hét végén pedig egy szentesi sportrendezvényen is.

Tervezik, hogy a szentesi cégeknek, intézményeknek önköltséges áron (anyagköltség + munkabér) adják.

A város a jövőben még szorosabb együttműködést alakít ki a KONASET KFT-vel – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester, ennek egyik első mozzanat egy, a cég termékeit bemutató terem közös létrehozása lesz. Az együttműködés részleteit egy külön megbeszélésen tárgyalták meg a mai nap folyamán.

A videó a tájékoztatón készült:
https://youtu.be/Wx442rnIr-w

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4540396219364833

Vélemény, hozzászólás?