Kiemelt hírek Szentes

Honvéd-mez és hazaszeretet – Eperjes Károly Szentesen

A Kurca-Parti Esték rendezvénysorozat vendégeként október 2-án Eperjes Károly, Kossuthdíjas és Jászai Mari-díjas színművész járt Szentesen, és a Szecessziós Házban találkozott az érdeklődőkkel, ahol telt ház várta.

A program elején a művészt egy Bp-i Honvéd mezzel ajándékozta meg Bozó Zoltán, a klub egyik tulajdonosa, az est moderátora. Ennek kapcsán máris egy családi anekdota jutott a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja eszébe, és azt el is mesélte (ebből kiderült hogyan lett Fradi drukker) – a cikk alatti videón.

Később hazánk közéletével kapcsolatos gondolatait mondta el (pl.: hogyan része az életének az istenhit), amelynek fő vonala az egyház, valamint a Széchenyi család történelmi megítélése volt.

Egyebek mellett határozottan kijelentette: „nem mindegy a hazából élni, vagy a hazáért élni, és nagyon nem mindegy, hogy milyen szellemiséggel teszik azt.”

Tovább arról i beszélt, hogy a mai pedagógiának – szerinte – három alappillére kell, hogy legyen:

= Intelmek Szent István király intelmei Imre herceghez
= Gr. Széchenyi Ferenc intelmei István fiához
= Gróf Széchenyi István intelmei Béla fiához

Az „előadását” követően a jelenlévők kérdezhettek a színművésztől.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3117220685015734

Eperjes Károly -hogy lettem Fradi drukker

Honvéd-mez és hazaszeretet – Eperjes Károly Szentesen(Képmelléklettel)A Kurca-Parti Esték rendezvénysorozat vendégeként október 2-án Eperjes Károly, Kossuthdíjas és Jászai Mari-díjas színművész járt Szentesen, és a Szecessziós Házban találkozott az érdeklődőkkel, ahol telt ház várta.A program elején a művészt egy Bp-i Honvéd mezzel ajándékozta meg Bozó Zoltán, a klub egyik tulajdonosa, az est moderátora. Ennek kapcsán máris egy családi anekdota jutott a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja eszébe, és azt el is mesélte (ebből kiderült hogyan lett Fradi drukker) – a cikk alatti videón. Később hazánk közéletével kapcsolatos gondolatait mondta el (pl.: hogyan része az életének az istenhit), amelynek fő vonala az egyház, valamint a Széchenyi család történelmi megítélése volt. Egyebek mellett határozottan kijelentette: „nem mindegy a hazából élni, vagy a hazáért élni, és nagyon nem mindegy, hogy milyen szellemiséggel teszik azt.” Tovább arról i beszélt, hogy a mai pedagógiának – szerinte – három alappillére kell, hogy legyen: = Intelmek Szent István király intelmei Imre herceghez= Gr. Széchenyi Ferenc intelmei István fiához= Gróf Széchenyi István intelmei Béla fiáhozAz „előadását” követően a jelenlévők kérdezhettek a színművésztől. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3117220685015734

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. október 3., csütörtök

 

Vélemény, hozzászólás?