Kiemelt hírek Szentes

Honvédségi Advent – a református templomban

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred december 12-én 12. alkalommal rendezte meg az Adventi koncertjét a Szentesi Református Nagytemplomban, amelyen a személyi állományon, és a város érdeklődő lakosain kívül megjelent Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere, Szirbik Imre, a Csm-i Közgyűlés szentesi képviselője.

Bevezetésképpen Fehér Csaba, a Református Nagytemplom lelkésze mondta el ünnepi gondolatait. Az advent az ünnepekre való készülődés és a reményteli várakozás időszaka. Az egész évi fárasztó munka után most álljunk meg egy pillanatra, pihenjünk meg, adjuk át magunkat a mai délutánon a zenének, élvezzük e művészetet.

Adventi koncert – már hagyományosan – két részből állt. Az első felében a Honvéd Férfikar ünnepi előadását-, majd ezt követően a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrség Katonazenekar Kamara Együttesének műsorát hallhattuk.

Az 1949-ben alakult, Prima Primissima, Magyar örökség és Bartók-Pásztory díjas Honvéd Férfikar Magyarország egyetlen hivatásos férfikórusa, így a műfaj azon kevés képviselőjéhez tartozik, akik professzionális módon, magas színvonalon szólaltatják meg a férfikari zeneirodalom alkotásait.

Ezúttal az „Adventi várakozás a Honvéd Férfikarral” című műsorukat adták elő, amelynek során a már ismert repertoár mellett újabb dalokat is énekeltek, vezényelt Riederauer Richárd karnagy és Strausz Kálmán karigazgató, zongorán kísért Nagy László Adrián.

A MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Katona-zenekarának 4 fő harsonásból álló Kamara Együttese (Pakó Attila zászlós, Sipos Béla őrmester, Dakó Lajos őrmester és Dalmadi Zoltán őrmester) Beethoven, H. Carmichael, Paquito De Rivera és Jeffrey Agrell szerzeményeket adott elő.

A koncerten közreműködött Nagy János orgonaművész, címzetes zeneiskolai igazgató, Szentes város díszpolgára.
Videó-összefoglaló:
https://youtu.be/TPyqrccgtbI

Ez az Adventi Koncert (is) varázslatos hangulatot, remek alkalmat teremtett a szeretet ünnepére történő felkészüléshez.

A program végén Bertókné Gyarmati Beáta, a program műsor-vezetője a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred teljes személyi állománya nevében kívánt Békés Boldog Ünnepeket minden kedves jelenlévőnek.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3341805869223880

Vélemény, hozzászólás?