Kiemelt hírek Sport Szentes

Horgász tábor a Felső-Kurcán

A szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület már több mint három évtizede minden nyáron szervez horgásztábort gyermekeknek. Így történt ez az idén is, július 6-10. között (immár negyedik alkalommal) a Felső-Kurcán (Mentettréti Természetjáró Parkban) rendezték meg a nagyon népszerű táborukat.

Ebben az esztendőben 25 gyermek és 15 felnőtt segítő vett részt a program megvalósításában. A gyerekek között volt olyan, akinek már van horgászengedélye, más napijegyes; vannak köztük „profik”, mások kezdők; néhányan már évek óta itt vannak, mások most először. A legidősebb közülük 14 éves volt.

A táborozók vegyes összetételéhez igazodva változatos volt a program is. Délelőtt és délután is a horgászat volt a fő feladat. Emellett meghallgattak egy vízirendészeti előadást, melynek során a csongrádi vízirendészet egyik munkatársa beszélt az élővizek veszélyeiről, a vízi balesetek megelőzéséről, a vízi közlekedés alapvető szabályairól.

A helyi Hivatásos Tűzoltóság szakemberi egy tűzoltó kocsival érkeztek, a tűzmegelőzés fontosságát, illetve néhány szabályait mondták el, majd a horgász-gyerekek megismerhették, hogy „mit tud” a tűzoltó autó.

A hét során emellett még voltak játékos foglalkozások is, de az izgalmat a feszültséget a táborozók közt szervezett halfogó csapatverseny jelentette.
Hét stégen, felnőtt felügyelete mellett horgásztak, minden nap lemérték a fogást (főként törpeharcsát, keszeget, kárászt), és akik az összesítésben a legnagyobb mennyiségű halat fogták, ők nyerték el a serleget, érmet is kapott az első három helyezett csapat.

A győztes csapat tagjai: Grosics Gergő, Horvát Noel és Nagy Péter (25 300 g. halat fogtak).

A tábor végén minden táborozó kapott horgász-kellékeket tartalmazó csomagot, úgy-hogy üres kézzel senki nem ment haza a táborból.

A tábor megszervezését anyagilag is támogatta a MOHOSZ, a Gerecz Elemér Horgászegyesület és Kalamusz Endre.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4081057388632054

Vélemény, hozzászólás?