Kiemelt hírek Szentes

Horgászközgyűlés: eredményes évzárás, új elnökségi tag

A szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület január 27-én, az Ifjúsági Házban rendezte meg évzáró beszámoló közgyűlését. A megjelenteket Kalamusz Endre, az egyesület elnöke köszöntötte, majd beszámolt a vezetőség 2018-ben végzett munkájáról.

Eredményes évet tudhatnak maguk mögött a szentesi horgászok, ha szerény mértékben is, de nőtt a taglétszámuk, erősödött a horgász-fegyelem, sikerrel rendezték meg a horgászversenyeiket, a versenyszakosztály tagjai érmeket hoztak országos versenyről is, nőtt az egyesület bevétele. Az egyesület elnöksége nevében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatták az egyesületet.

A jelenlévő tagság meghallgatta a gazdaságvezetői beszámolót, zárszámadást a 2018. évről, illetve a 2019.évi pénzügyi terv ismertetését. Ezt követően a horgászmester, az ifjúsági felelősök, a versenyszakosztály, a Fegyelmi Bizottság és a Felügyelő Bizottság ismertette a beszámolóikat, majd a tagság egyenként szavazott ezekről.

A beszámolókat – néhány tartózkodás mellett – elfogadta a tagság.
Az elnök ismertette a 2020. évi jegyár tervezetet – ami jelentős változást nem tartalmaz – a tagság ezt is elfogadta.

Kun József – más, megnövekedett feladatai miatt – lemondott elnökségi tagságáról, helyette Nagy Jánost választották meg az egyesület elnökségébe.

A közgyűlésen megjelent, és hozzászólt Szirbik Imre polgármester. Beszélt a Kurca vízminőségéről, az új híd – késő tavaszi – átadásáról (a régit várhatóan március elején bontják el a helyi műszaki alakulat búvárai), a vízpartok mellett sűrűn tapasztalható illegális szemétlerakásról. Erről a véleményét a  videó linkjét letöltve meghallgathatják:

https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/616592298760883/

 

Hozzászólt Láda Gáspár, a MOHOSZ Alelnöke, a szövetség Csongrád megyei ügyvezetője. Gratulált az egyesület tevékenységéhez, eredményeihez, majd a jogszabályi változásokról beszélt.

Ebben az évben már csak a Magyar Horgászkártyát igénylők kaphatnak Állami Horgászjegyet, ami kötelező az engedélyváltáshoz. (Országosan már a tagság fele kiváltotta.) Amennyiben valaki még nem igényelt kártyát, vagy önállóan az interneten, vagy az egyesület Irodáját felkeresve, a munkatársak segítségét kérve regisztráljon – hívta fel a figyelmet az alelnök. Hozzátette: a horgászkártya kiváltása a horgászok, az egyesületek érdekeit szolgálja.

Elhangzott egy további fontos bejelentés is: a 2019-es engedélyek befizetése (vagy átutalása) január 30-tól kezdődik.

A közgyűlést Kiss Csaba elnökségi tag vezette.

Vélemény, hozzászólás?