Hírek Kiemelt hírek Szentes

Horgászok közgyűlése: személyi változások és áremelések

A szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület január 23-án az Ifjúsági Ház nagytermében tartotta meg Zárszámadó közgyűlését.
A határozatképesség megállapítását követően (a megadott időpontot követően fél órával – az alapszabályban rögzítetteknek megfelelően – a jelenlévők létszámától függetlenül lett határozatképes) a jegyzőkönyvvezetőt, hitelesítőket választották meg.
A közgyűlést Gergely Gábor, az egyesület alelnöke vezette, mivel az elnök, Halász-Szabó Imre a fórum előtt 10 nappal lemondott. Az elmúlt hetekben több egyesületi tisztségviselő is bejelentette lemondását.
Az előzetesen betervezett napirend közül kettőt (Alapszabály módosítás, Gazdaságvezetői beszámoló) levettek a tárgyalási sorozatról, a többit viszont elfogadták.
A napirendek elfogadása kapcsán szót kért Kiss Csaba (mint horgásztárs), és javasolta, hogy a teljes vezetőséget válasszák újra. Ha kell, hívjanak össze rendkívüli közgyűlést erre a célra. Egy kisebb vitát követően a levezető elnök szavazásra bocsájtotta a felvetést, a közgyűlés többsége a javaslatot nem fogadta el.
Abban is döntöttek, hogy 2022. május 22-re rendkívüli közgyűlést hívnak össze.
A vezetőség beszámolóját (a 2021. szeptember 5-e óta végzett munkáról) az alelnök mondta el.
– part „takarításokat” hajtottak végre – kevés résztvevővel, de eredményesen
– sikeresek voltak a haltelepítések
– jól sikerültek az egyesület által rendezett horgászversenyek
– három új halőr foglalkoztatását indították el
– beszélt a személyi változásokról (öt személy mondott le)
– 1001 felnőtt, 16 ifjúsági és 276 gyermek tagja van az egyesületnek
– 604-en rendelkeznek területi engedéllyel, közülük 25 nő
– 127 új tagja van az egyesületnek
– 59 fő vizsgázott
A résztvevők elfogadták a beszámolót.
A 2022. évi jegyárak meghatározása következett. A vezetőség két javaslatot terjesztett elő: az egyik 15, a másik 19 %-os áremelést irányzott elő. Ennek alapvető indokaként a telepítendő halárak jelentős emelkedését jelölték meg. Az alelnök részletesen ismertette az emelkedés mértékét, halfajtánként. Összegezve: az idén ugyanannyi halat telepítve, mint tavaly, kb. 5 millió forinttal kerül több az egyesületnek.
A jelenlévő tagság egyhangúan a 19 %-os emelést fogadta el.
Ekkor kért szót Berta Balázs horgásztárs, aki egy egyéni javaslatát ismertette (elküldte azt a vezetőségnek is), ami további emeléseket irányozna el. Erről még később tárgyalnak majd egy másik közgyűlésen.
Ezt követően hangzott el a Horgászmester, az Ifjúsági felelős, a Versenyszakosztály, a Fegyelmi Bizottság és Felügyelő Bizottság beszámolója. Ezeket meghallgatva külön-külön elfogadta a közgyűlés.
A közgyűlés döntött személyi kérdésekben is, megüresedett tisztségviselői helyekre választottak új személyeket.
= A Fegyelmi Bizottság elnöke Rácz József lett, tagnak választották meg Stabarecz Lászlót.
= Az egyesület titkára Tibrik Gábor lett
= A Felügyelő Bizottság elnöke dr. Rébeli-Szabó Tamás lett.
A közgyűlés hozzászólásokkal, és az azokra történő válaszadással zárult.
Képgaléria:

Vélemény, hozzászólás?