Kiemelt hírek Szentes

Horgásztábor 2019

A szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület július 1-5 között szervezett Horgásztábort a 8-14 éves gyermekek részére. Az idén 20 táboroznak, közülük öt lány. Az utóbbi nyolc évben a Mentettréti Természetjáró Park a tábor helyszíne, ami korszerű körülményeket biztosít egy bentlakásos tábor (hozott sátor) lebonyolításához.

A tábor vezetője, Kalamusz Endre, az egyesület elnöke elmondta, hogy a programok fő eleme a horgászat, de rövid, felkészítő jellegű előadásokat tartanak a helyi rendőrkapitányság és katasztrófavédelem vezető munkatársai. Elképzeléseik szerint nemcsak megszerettetik a gyerekekkel a horgászatot, de kitartásra, türelemre, a halak és a természet szeretetére is nevelik őket.

A program összeállításánál figyelembe vették a gyermekek életkori sajátosságait: horgászversenyeket, ügyességi- és sportvetélkedőket is szerveznek. Csapatokat alkotva, külön stégeken horgászva (felnőtt felügyelet mellett), a fogásokat lemérve versenyeznek, illetve megtörténik a díjazás (Emléklapot mindenki kap). Főként törpeharcsa, keszegek, esetleg kárász kerül a szákba. A kifogott halak egy része visszakerül a Kurcába (a törpeharcsa természetesen nem).

Előzetesen elkészített heti étlap alapján napi ötszöri étkezést biztosítanak, és a különösen meleg időjárás miatt (is) folyamatosan ellátják a gyermekeket ásványvízzel (a parton kötelező a sapka viselet).

A tábor céljainak megvalósítását a MOHOSZ, az egyesület, a Hungerit, néhány helyi képviselő, a szülők anyagi támogatásával sikerült megvalósítani.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2867079066696565

Eltávolítás

Érj el több kedvelést, hozzászólást és megosztást.
Ez a bejegyzés jobb eredményeket ér el, mint az oldaladon található többi bejegyzés 70%-a. Emeld ki, ha szeretnél további remek eredményeket elérni.
2447

elért ember
289

aktivitás
Bejegyzés kiemelése
Hozzászólások
Hozzászólás írása…
 
Közelgő események

Nincsenek közelgő események.
Megkönnyítheted az embereknek, hogy az eseményedről értesüljenek, ha a Facebookon hozod azt létre.Esemény létrehozása
Bejegyzések

Brémai muzsikusok Szentesen
(Képmelléklettel)

A Szentesi Nyári Szabadtéri Színház ötödik előadását rendezték meg július 1-én a Megyeháza KKK udvarán felállított színpadon: a Csillag Musical Társulat ’A brémai muzsikusok’ című mese-előadását mutatta be.

A Grimm testvérek klasszikus meséje érdekesen új (korszerű) köntösben elevenedett meg. Az előadást jól „felpörgették” a táncbetétek, egyediek, különlegesek voltak a jelmezek, a dalok, a zenei betétek pedig a szülőknek ismerősen csenghettek.

Az előadás végi taps (itt-ott ováció) alapján írhatom: jó kis előadást láthatott a döntően családokból (gyerekek-szülők) álló közönség.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2866902436714228

A képen a következők lehetnek: 4 ember, , mosolygó emberek, emberek színpadon, álló emberek és cipők
A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás
A képen a következők lehetnek: 3 ember, , mosolygó emberek, emberek színpadon és álló emberek

Közérdekű tájékoztatás – állásajánlat

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft pályázatot hirdet:

1 fő gyepmester és 1 fő kisegítő gyepmester munkakör betöltésére.

Jelentkezési határidő: 2019. július 22.
A kiírás részletes feltételei átvehetők:

Dr. Bujdosó Károlynál 30/8214494
Szentes, Kossuth tér 6. szám.

(A kép dekoráció.)

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Eltávolítás

Érj el több kedvelést, hozzászólást és megosztást.
Ez a bejegyzés jobb eredményeket ér el, mint az oldaladon található többi bejegyzés 70%-a. Emeld ki, ha szeretnél további remek eredményeket elérni.
2325

elért ember
123

aktivitás
Bejegyzés kiemelése
Hozzászólások
Hozzászólás írása…
 

Csongrád Megyei Kormányhivatal július 6-án elektronikus hulladékok gyűjtését tartja meg Szentesen!!!

A képen a következők lehetnek: szöveg
Eltávolítás

Érj el több kedvelést, hozzászólást és megosztást.
Ez a bejegyzés jobb eredményeket ér el, mint az oldaladon található többi bejegyzés 80%-a. Emeld ki, ha szeretnél további remek eredményeket elérni.
2454

elért ember
160

aktivitás
Bejegyzés kiemelése
Hozzászólások
Hozzászólás írása…
 

A szentesi Honvéd Rákóczi Sportegyesület, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és Szentes város július 20-án rendezi meg a Weekend Warriors Terepakádályfutó Sprint Országos Bajnokság, Katonai, Rendvédelmi és Open futamát Szentesen.

A webhely névjegye

DRIVE.GOOGLE.COM
1083

elért ember
15

aktivitás
Bejegyzés kiemelése
Hozzászólások
Hozzászólás írása…
 

Két új kút a Kálvária temetőben

A szentesi Szent Anna Plébánia saját beruházásában, a képeken látható két új kutat bocsátja a kedves temetőlátogatók rendelkezésére a Kálvária temetőben. (Az egyik a temető első részében lévő “körforgalomnál” található, a másik pedig a Milleniumi ráta és Kálvária domb közötti területen.)

A közeljövőben még egy további kúttal kívánják biztosítani a sírgondozáshoz szükséges vízellátást.

Továbbiak

A képen a következők lehetnek: fa, növény, fű, égbolt, túra/szabadtéri és természet
A képen a következők lehetnek: álló emberek, égbolt, fa, növény, fű, túra/szabadtéri és természet
4075

elért ember
453

aktivitás
Bejegyzés kiemelése
Hozzászólások
Hozzászólás írása…
 

Ha a véredben van a véradás – segíts

A Szentesi Vérellátó és a Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetősége júliusban kiszállásos véradást tart:

07. 02. Csongrád- Városi Galéria 14:30- 18:00

Továbbiak

A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog, belső tér
Nem érhető el leírás a fényképhez.
A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés
3624

elért ember
287

aktivitás
Bejegyzés kiemelése
Hozzászólások
Hozzászólás írása…
 

Szentesi horgásztábor 2019

Horgásztábor 2019(Képmelléklettel)A szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület július 1-5 között szervezett Horgásztábort a 8-14 éves gyermekek részére. Az idén 20 táboroznak, közülük öt lány. Az utóbbi nyolc évben a Mentettréti Természetjáró Park a tábor helyszíne, ami korszerű körülményeket biztosít egy bentlakásos tábor (hozott sátor) lebonyolításához. A tábor vezetője, Kalamusz Endre, az egyesület elnöke elmondta, hogy a programok fő eleme a horgászat, de rövid, felkészítő jellegű előadásokat tartanak a helyi rendőrkapitányság és katasztrófavédelem vezető munkatársai. Elképzeléseik szerint nemcsak megszerettetik a gyerekekkel a horgászatot, de kitartásra, türelemre, a halak és a természet szeretetére is nevelik őket. A program összeállításánál figyelembe vették a gyermekek életkori sajátosságait: horgászversenyeket, ügyességi- és sportvetélkedőket is szerveznek. Csapatokat alkotva, külön stégeken horgászva (felnőtt felügyelet mellett), a fogásokat lemérve versenyeznek, illetve megtörténik a díjazás (Emléklapot mindenki kap). Főként törpeharcsa, keszegek, esetleg kárász kerül a szákba. A kifogott halak egy része visszakerül a Kurcába (a törpeharcsa természetesen nem).Előzetesen elkészített heti étlap alapján napi ötszöri étkezést biztosítanak, és a különösen meleg időjárás miatt (is) folyamatosan ellátják a gyermekeket ásványvízzel (a parton kötelező a sapka viselet).A tábor céljainak megvalósítását a MOHOSZ, az egyesület, a Hungerit, néhány helyi képviselő, a szülők anyagi támogatásával sikerült megvalósítani. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2867079066696565

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. július 2., kedd

Vélemény, hozzászólás?