Hírek Kiemelt hírek Térség

Hőségriasztás – II. fokú

Dr. Müller Cecília tisztifőorvos asszony az ország egész területére vonatkozóan 2021. június 28 -án (hétfő) 12.00 órától, 2021. június 30-án (szerda) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást rendelt el.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon.
A hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Fokozott óvatossággal vezessenek az autóval utazók. A déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.
Ajánlatos több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni.
A légkondicionálóval felszerelt szentesi helyiségek listája:
Szentes Ipartelepi út 2-6 LIDL áruház
Szentes Tóth József utca 10-14. Művelődési és Ifjúsági Ház
Szentes Csongrádi út 67 Parkcenter üzletsor (Takko, Kik, Müller, Aldi)
Szentes Kossuth utca 29-31 Penny Market
Szentes Alsórét 258 TESCO
(Ezeket nyitva tartásuk függvényében bárki igénybe veheti.)
Június 24-én 00:00 óra óta tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Vélemény, hozzászólás?