Kiemelt hírek Szentes

Hulladék-OKOS – kiadvány a város tisztaságáért

Szentesen, a városháza konferencia teremében Kiss Csaba István, Szentes város alpolgármestere és az FBH-NP Nonprofit Kft. ügyvezetője Schauer Tamás november 19-én sajtótájékoztatót tartott a Hulladék-OKOS címmel, az önkormányzat és a hulladékgazdálkodást végző szolgáltató cég közösen kezdeményezett kiadványról.

Kiss Csaba köszöntötte a vendégeket, a cég ügyvezetője mellett Varga Katalint és Rácz Patríciát cég vezető szakembereit.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, öltöny és belső tér
Ezt követően leszögezte: Szentesen a hulladékszállítás feladataival kizárólag az FBH-NP Nonprofit Kft. foglalkozik (az önkormányzat már nem) de nagyon fontosnak tartja a témában a közös szemlélet formálását, kialakítását – ezért készül a (közös) kiadvány.

A Hulladék-OKOS kiadvány ismerteti a hulladékszállítást végző cég által elérhető szolgáltatásokat, a hulladékgazdálkodási rendszert, az egyes hulladék típusokat, a szállítási időpontokat, a szolgáltatási díjakat, sőt a hanyagság esetén kiszabható büntetési tételeket is.

Az alpolgármester kijelentette: jó az együttműködésük a szolgáltató céggel, és kérte a lakosságot: vegyék komolyan a kiadványban leírtakat, mert nagyon hasznos tanácsokat, információkat tartalmaz. Az abban foglaltak tartalmát – ha kell – folyamatosan frissítik.

A kiadvány megjelenésétől azt várja a város vezetője, hogy kevesebb lesz az illegális hulladéklerakás, és a szemetelők ellen közösen fellépve javul a város tisztasága.

Schauer Tamás, az FBH-NP Nonprofit Kft. ügyvezetője két alapvető részre osztotta szolgáltatásaikat: egyrészt a házaktól elszállítják a hulladékot, másrészt a Hulladéklerakóba várják a nagyobb mennyiségű szemetet, hulladékot. (További feladatuk a hulladék szakszerű kezelése.)

A képen a következők lehetnek: 1 személy

Az ügyvezető bízik abban, hogy a közös szándék kialakulásával, és a kiadvány hatására (is) kevesebb hulladék kerül az „út szélére”.

A Hulladék-OKOS című kiadványt várhatóan a jövő hét pénteken (november 27-én) már megkapják a lakosok. Tervezi, hogy interneten is megjelenik a kiadvány.

További részleteket a videó megtekintésével tudhat meg:
https://youtu.be/CDRRZ2ouv5c

Vélemény, hozzászólás?