Hírek Szentes

Húsz éves a barátság

A Szentesi Honvédség és Társadalom Baráti Kör idén ünnepli alapításának 20. évfordulóját. A jubileum alkalmából meghívták a társ-szervezeteik képviselőit, és szeptember 16-án Országos Találkozót szerveztek Szentesen. A program alapvetően három részből állt.

Először a Damjanich Laktanyában tettek látogatást az ország szinte minden részéből érkezett vendégek. Itt Bartók Gábor alezredes, a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred törzsfőnöke adott tájékoztatást az alakulat történetéről, jelenlegi felépítéséről, rendeltetéséről, kiképzési feladatairól. Ezt követően a résztvevők megtekintették a búvárbázist, a csapatmúzeumot, majd megkoszorúzták Damjanich János szobrát.

Az ebédet követően a Városháza Dísztermében tartottak Ünnepi Ülést, amelyen Móra József, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör helyi csoportjának vezetője köszöntötte a vendégeket, nyitotta meg a tanácskozást, majd dr. Demeter Attila mondott köszöntőt.

 

A helyi csoport két évtizedes munkájáról Túri Andrea alapító tag számolt be. Felszólalt Szelekovszky Ernő, az Országos Szövetség elnöke, dr. Tálas Péter, a NKE munkatársa, Kovács István ny. vezérőrnagy.

A találkozó harmadik része az Antal-tónál zajlott, fehér asztal mellett: kötetlen beszélgetés és baráti tapasztalatcsere.

Képgaléria a Találkozóról:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?