Hírek Szentes

Húsz monitor a kórháznak

A Csongrád megyei Kormányhivatal 20 monitort adományozott a Dr. Bugyi István Kórháznak. A monitorokat október 18-án dr. Juhász Tünde, a Csongrád megyei Kormányhivatal vezetője adta át.

A kormánymegbízott asszony elmondta, hogy az adományt a Szentesi Járási Hivatal egyik munkatársa javaslatára ajánlották fel az egészségügyi intézménynek, hogy javítsák annak informatikai bázisát.

Hozzátette: ez nem az első alkalom, hiszen Csongrádon is támogatták az ottani egészségügyi intézményt, vagy Szegeden is több alkalommal tudtak civil szervezeteket használaton kívüli számítástechnikai eszközökhöz juttatni.

 

 

Dr. Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója megköszönte az adományt, ígérte: jól fogják tudni hasznosítani. Gyorsan – két- három évente – kell  frissíteni az informatikai rendszerüket, ezért örömmel fogadták  a felajánlást.

 

 

A jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a kórház pl. számítógépet, vagy monitort vásároljon. Akkor jutnak ilyen eszközökhöz, ha éppen erre írnak ki pályázatot, vagy adomány útján.November elsejétől a kórházban is létrejön az „elektronikus tér” – így még nagyobb szükség lesz a korszerű számítástechnikai eszközökre.

A kapott monitorokat azonnal üzembe helyezik, kórházi osztályokon, illetve szakrendelőkben – mondta a főigazgató.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?