Hírek Kiemelt hírek Szentes

Huszadjára is Szarvas a kerékpártúra célja

Már 20. alkalommal kerül megrendezésre az Árpád Szabadidős Sportklub szervezésében a Dobos András Kerékpáros Emléktúra Szarvasra. A szervezők ezzel a programmal szeretnének emlékezni minden évben Bandi bácsira, aki sok szentesit, és környékbelit megtanított a közlekedés szabályaira.
Az idén május 27-én délután, a Kossuth téri gyülekező után indultak el Szarvas irányába. A “búcsúztatásnál” jelen volt dr. Dobos András szakállatorvos, a túra névadójának fia. Elmondta, hogy büszke arra, hogy már két évtizedes hagyománnyal rendelkezik ez a szabadidős sportrendezvény, csak azt sajnálja, hogy ő eddig ritkán vett részt a programban.
Szálláshelyük a Szarvasi Ifjúsági Táborban lesz. Kerékpárral ellátogatnak Békésszentandrásra, a közeli Duzzasztóműhöz. Megtekintik az Arborétumot, a Körösvölgyi Állatparkot, és lesz egy kis kenuzás , valamint sétahajózás. A táborba visszatérve esténként pedig tábortűz mellett sütögetnek. Természetesen Kresz-vetélkedő is szerepel a programban, a tesztlapok speciálisan a kerékpáros közlekedésből lesznek összeállítva, ezzel is próbálják elősegíteni a gyermekek és felnőttek szabályos városi kerékpáros közlekedését.
Vasárnap délután érkeznek vissza Szentesre, bizonyára felejthetetlen és gazdag élményekkel feltöltődve, mindeközben várhatóan közel 120 km-t tesznek meg – kerékpáron.

Vélemény, hozzászólás?