Hírek Kiemelt hírek Szentes

Huszonnégy honvéd tett esküt Szentesen

A honvédelem. hu, a Honvédelmi Minisztérium internetes oldala beszámolt arról, hogy huszonnégy honvéd tett sikeres záróvizsgát alapkiképzésük befejeztével, az augusztus első napján, a szentesi székhelyű MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez bevonult harminchárom fiatal közül.
A frissen kiképzett katonák szeptember 9-én tették le elöljáróik – és közeli rokonaik – előtt a katonai esküjüket.
Seres József alezredes, az ezred megbízott parancsnoka köszöntötte az esküt tett katonákat. Elmondta: „az önök felelőssége összehasonlíthatatlanul megnő, nagyobb és más lesz, mint azt ahogy eddig életük során tapasztalták. Ettől a pillanattól ugyanis felelősséggel tartoznak magukért, bajtársaikért, hazánkért, a nemzetért.”
Beszéde végén a megbízott parancsnok elismeréseket nyújtott át a kiképző és a kiképzett állomány kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjai részére. (Név szerint a fotók között.)
Mészáros László alezredes, a Protestáns Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze áldásban részesítette az esküt tett honvédeket.
A katonák alapkiképzésük befejeztével még további egy hetet töltenek el a műszaki ezrednél, mialatt határvédelmi feladatokra készülnek fel, majd ezek után szeptember 19-én kezdik meg szolgálatukat első beosztásukban jövőbeni anyaalakulatuknál.
Fotók: Király Róbert Sándor

Vélemény, hozzászólás?