Kiemelt hírek Szentes

I. Szentesi Családi Disznótorosról

Szentes Város Önkormányzata, a Művelődési Központ, a Központi Gyermekélelmezési Konyha és a Szarvasi Húsbolt február 29-én az Ifjúsági Ház melletti „gödörben” rendezték meg az fesztivált.

 

A nap folyamán több százan fordultak meg az esemény helyszínén, láthatták a disznóvágás részleteit (pörzsölés, bontás, csontozás) 1 tonnányi sertéshús feldolgozása során, majd következett az abálás, a hurka- és kolbászkészítés, valamint menet közben a különböző ételek elkészítése.

Kolbászkészítés az I. Szentesi Családi Disznótoroson

I. Szentesi Családi Disznótorosról (Képmelléklettel)Szentes Város Önkormányzata, a Művelődési Központ, a Központi Gyermekélelmezési Konyha és a Szarvasi Húsbolt február 29-én az Ifjúsági Ház melletti „gödörben” rendezték meg az fesztivált.A nap folyamán több százan fordultak meg az esemény helyszínén, láthatták a disznóvágás részleteit (pörzsölés, bontás, csontozás) 1 tonnányi sertéshús feldolgozása során, majd következett az abálás, a hurka- és kolbászkészítés, valamint menetközben a különböző ételek elkészítése. A fesztiválon készült ételeket (pl.: hagymás vér, orja leves, sertés pörkölt, ült hurka és sült kolbász) meg lehetett vásárolni – nagy volt a kereslet!Fontos még egyszer leírni: a nettó bevételt a helyi óvodák támogatására ajánlották fel a szervezők. Fellépett Balla Tibor többszörös Arany Páva nagydíjas népzenész, a mulatós popzenét játszó könnyűzenei duó, az MC Hawer és Tekknő, valamint dr. Mód László egyetemi docens, néprajzkutató a disznóvágás szentesi szokásairól beszélt. A gyerekek kézművesfoglalkozáson barkácsolhattak, a hölgyek szépen hímzett konyhai falvédőket nézegethettek.Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3589842274420237

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. február 29., szombat

A fesztiválon készült ételeket (pl.: hagymás vér, orja leves, sertés pörkölt, ült hurka és sült kolbász) meg lehetett vásárolni – nagy volt a kereslet!
Fontos még egyszer leírni: a nettó bevételt a helyi óvodák támogatására ajánlották fel a szervezők.

Fellépett Balla Tibor többszörös Arany Páva nagydíjas népzenész, a mulatós popzenét játszó könnyűzenei duó, az MC Hawer és Tekknő, valamint dr. Mód László egyetemi docens, néprajzkutató a disznóvágás szentesi szokásairól beszélt. A gyerekek kézművesfoglalkozáson barkácsolhattak, a hölgyek szépen hímzett konyhai falvédőket nézegethettek.

 

 

 

 

 

 

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3589842274420237

Vélemény, hozzászólás?