Hírek Kiemelt hírek Térség

Időszerű kérdésekről beszélt a Fidesz térségi jelöltje

A Szentesi Fidesz irodában január 22-én Farkas Sándor – Szentes, Csongrád, Kistelek és térsége – országgyűlési képviselője, és a 2018-as választás Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje beszélgetéssel egybekötött „Sajtóreggeli” keretében adott tájékoztatást időszerű kérdésekről, a közelgő országgyűlési választásokról.   

 

Először egy rövid áttekintést adott az elmúlt parlamenti ciklus néhány nagyobb hatású intézkedéséről, eredményekről és gondokról – hangsúlyozva, hogy ezek a tapasztalatok nem csak a térségre vonatkoznak.

Az értékelés elején kijelentette: az elmúlt évek során sikerült megoldani és konszolidálni az élet számos területén jelentkező anomáliákat. Nagyon jelentős volt a közigazgatás strukturális átszervezése (Járási Hivatalok, Kormányablakok stb.), amelyek személetbeli változást is hoztak a lakossági ügyek intézésében.

Nagy figyelmet fordított a kormány az egészségügy konszolidációjára – mondta, rendezték a kórházak adósságát, szerkezeti változásokat kezdeményeztek a hatékony gyógyítás érdekében, új beruházásokat indítottak, korszerűsítették a berendezéseket, eszközöket. Beszélt a rezsicsökkentésről, melynek megvalósítása érezhetően csökkenti a lakosság kiadásai.

Határozottan kijelentette: az eddigi biztonságpolitikai intézkedésekből semennyit nem engednek, mert ennek nyomán lehet napjainkban Magyarország az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa.

Farkas Sándor

A gondok között említette, hogy kicsi a népszaporulat, csökken a lakosság száma. Bár némi előrelépés tapasztalható, de olyan helyzetet kell teremteni az országban, hogy a külföldön munkát vállalók közül  egyre többen térjenek vissza hazájukba. Kérdésként merül fel, és már most a jó megoldás érdekében dolgoznak: nemsokára véget ér a 2014-2020-as uniós, pénzügyi ciklus, hogyan lesz azután?

Összegezve így fogalmazott Farkas Sándor: „a fejlődő gazdaság, a családcentrikus kormányzás alapjait letettük, ezen az úton tovább haladva kell tovább lépni”.

Mint a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos arra hívta fel a figyelmet, hogy az országnak, a gazdáknak meg kell teremteniük a precíziós gazdaság alapjait, a környezettudatos, a legkorszerűbb (digitalizáció, robottechnika)  gazdálkodást megvalósítani.

A helyi feladatok között az Ipari park további fejlesztését, a dr. Bugyi István kórház pozícióinak erősítését, a kistelepülések előrelépését, valamint a helyi elképzelések megvalósításának támogatását emelte ki.

A tájékoztatót követően néhány, az újságírók által felvetett kérdésről cseréltek véleményt.

 

Farkas Sándor sajtótájékoztatót tart.

 

Vélemény, hozzászólás?