Kiemelt hírek Szentes

Ifjúsági önvédelmi tábor a laktanyában

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében július 15-20. között rendezik meg az önvédelmi tematikájú Honvédelmi Tábort a Damjanich laktanyában. Itt a résztvevők lehetőséget kapnak a katonai élet alapvető alaki szabályainak megismerésére és begyakorlására, továbbá a katonai közelharc történetéről hallhatnak, valamint elméletben már találkozhatnak a közelharc mozgásformáival.

A táborozó fiatalokat felkereste a Szellő Team is, Szellő Imre WBO (World Boxing Organization = Bokszvilágszervezet) világranglista vezető profi ökölvívója, illetve edzője, a korábbi kétszeres Kick-Box világbajnok és magyar bajnok ökölvívó Bertók Róbert, akik bemutatót és edzést tartottak a táborozóknak.

A vendégeket nagy izgalommal várták a táborlakók, és a szervezők is, hiszen ismerték a profi ökölvívó sporteredményeit, valamint a táborban lakók között akadtak küzdő sportot űzők.

A közel két órás foglalkozás végén Imit sok-sok kérdéssel bombázták a gyerekek (kérdéseik nem maradt válasz nélkül), és természetesen az autogram- osztás sem maradhatott ki.

Az idei önvédelmi táborban a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében megismerkednek a tudatos, egészséges életmóddal. Gyakorlati képzésben is részesülnek a táborlakók, ezen belül mind az állóharc, mind a földharc foglalkozások először anatómiai ismeretekkel kezdődnek, majd az alapmozgásokat gyakorolják be. Ismereteket szereznek térképolvasásból, távolságok méréséből valamint az ön- és kölcsönös segítségnyújtás fontosságáról kapnak információkat.

A „katonáskodásból” nem maradhat ki az álcázás, így egyéni álcát is készítenek. Különböző versenyekben vesznek részt, mint például járőrverseny, grundbírkózó vagy álcázás verseny.

A műszaki ezred részéről a tábor két instruktora, Lantos Lehel hadnagy és Őri József őrmester, maguk is (különböző) küzdősportokban máig élversenyzőknek számítanak.

A táborban 40-en vannak, közöttük olyanok is, akik már az előző évben, vagy az idei előző tábor munkájában is részt vettek.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2903222043082267

 

Honvédelmi tábor- Szellő Imre

Ifjúsági önvédelmi tábor a laktanyában(Képmelléklettel)A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében július 15-20. között rendezik meg az önvédelmi tematikájú Honvédelmi Tábort a Damjanich laktanyában. Itt a résztvevők lehetőséget kapnak a katonai élet alapvető alaki szabályainak megismerésére és begyakorlására, továbbá a katonai közelharc történetéről hallhatnak, valamint elméletben már találkozhatnak a közelharc mozgásformáival.A táborozó fiatalokat felkereste a Szellő Team is, Szellő Imre WBO (World Boxing Organization = Bokszvilágszervezet) világranglista vezető profi ökölvívója, illetve edzője, a korábbi kétszeres Kick-Box világbajnok és magyar bajnok ökölvívó Bertók Róbert, akik bemutatót és edzést tartottak a táborozóknak. A vendégeket nagy izgalommal várták a táborlakók, és a szervezők is, hiszen ismerték a profi ökölvívó sporteredményeit, valamint a táborbalakók között akadtak küzdő sportot űzők. A közel két órás foglalkozás végén Imit sok-sok kérdéssel bombázták a gyerekek (kérdéseik nem maradt válasz nélkül), és természetesen az autogram- osztás sem maradhatott ki.Az idei önvédelmi táborban a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében megismerkednek a tudatos, egészséges életmóddal. Gyakorlati képzésben is részesülnek a táborlakók, ezen belül mind az állóharc, mind a földharc foglalkozások előszőr anatómiai ismeretekkel kezdődnek, majd az alapmozgásokat gyakorolják be. Ismereteket szereznek térképolvasásból, távolságok méréséből valamint az ön- és kölcsönös segítségnyújtás fontosságáról kapnak információkat. A „katonáskodásból” nem maradhat ki az álcázás, így egyéni álcát is készítenek. Különböző versenyekben vesznek részt, mint például járőrverseny, grundbírkózó vagy álcázás verseny. A műszaki ezred részéről a tábor két instruktora, Lantos Lehel hadnagy és Őri József őrmester, maguk is (különböző) küzdősportokban máig élversenyzőknek számítanak. A táborban 40-en vannak, közöttük olyanok is, akik már az előző évben, vagy az idei előző tábor munkájában is részt vettek. Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2903222043082267

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. július 16., kedd

Vélemény, hozzászólás?