Csongrád Hírek

Ifjúsági Vadászverseny Csongrádon

vadászverseny

A XXVI. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedőnek adott helyet a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Az ország minden tájáról érkezett vadásztanulók mérték össze tudásukat három napig elméletben és gyakorlatban is.

8 csapat érkezett Csongrádra az Országos Ifjúsági Vadászvetélkedőre, Sopronból, Barcsról, Szegedről, Hajdúböszörményből, Mátrafüredről, Szombathelyről és Szőcsénypusztáról és a házigazda Csongrádról. Vári László, az iskola igazgatója szerint megtiszteltetés, hogy megrendezhetik a versenyt.

Bedő Tamás, Csongrád polgármestere szólt arról, hogy komoly beruházáson van túl az iskola és még további fejlesztések várhatók. a városban komoly hagyománya van vadászképzésnek. Ez a verseny egy seregszemle, arra kérte a versenyzőket, mutassák meg tudásuk legjavát nevelőiknek, szakmai bírálóiknak.

A versenyt Bíró Gabriella, az Országos Magyar Vadászkamara munkatársa nyitotta meg, arra intve a versenyzőket, hogy itt nincs nyertes és vesztes, hiszen az a befektetett munka, amellyel felkészültek, mindenkit büszkévé tehet és felvértezi őket tapasztalattal és tudással a későbbi életükre.

A fiataloknak elméleti és gyakorlati feladatokban is számot kellett adni tudásukról. Lövészetben, Szakmai totóban, állathangok, nyomok felismerésében, fajtaismeretben, trófeabírálatban, fegyverszerelésben versenyeztek, valamint szakmai szóbeli kérdésekre kellett válaszolni.

vadászverseny vadászverseny vadászverseny

Vélemény, hozzászólás?