Hírek Szentes

Így is lehet védeni a környezetet

Az októberből már csak két nap van hátra, ebben a hónapban közel 450 gyermek látogatta meg a szentesi Madármentő Állomást, mind emellett közel 15 rendezvényen vettek részt Szentesen, és a környező településeken.

A természet szeretetére, a környezettudatosságra már gyermekkorban érdemes elkezdeni tanítani a kicsiket, ha azt szeretnénk, hogy környezettudatos szemléletű felnőttek váljanak belőlük. Földünk és a fenntarthatóság szempontjából napjainkban elhanyagolhatatlan a környezet védelmére történő nevelés – vallják a Madármentő Állomás munkatársai, önkéntesei.

 

Egy-két generációval ezelőtt a gyerekeknek természetes volt a mozgás, a kirándulás, a nagyszülőknél nyaralás, amiből nagyon sokat profitálhattak.

“Az állatok életmódját a természetben közvetlenül tapasztalhatták meg. Például: ha háziállatokat tartottak a nagyszülők, akkor láthatták, ahogy a csirkék szaladgálnak az udvaron, vagy ha ilyen nem volt, akkor megfigyelhették a kertben élő csigák, kukacok, békák viselkedését, és ezáltal a közvetlen érintkezés, a saját tapasztalatok által váltak a gyermekek tájékozottabbá, nem pedig a tankönyvből kellett megismerniük az állatokat.

A tapasztalat által megszerzett tudás pedig sokkal értékesebb és hosszabb távú, mint az elméletben megszerzett tudás.”

Mindezt azért (is) írtuk le, mert ilyen megfontolások alapján a szentesi Madármentő Állomás igyekszik a gyermekek részére minél több tapasztalati tudást átadni, játékos formában, már bölcsődés kortól kezdve.

Az állomás továbbra is szeretettel várja az érdeklődőket, az intézményi csoportokat.
Bejelentkezés a 06 30 633 29 00 telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?