Kiemelt hírek Szentes

II. Nyári Színház – a Gondozási Központban

A Szentesi Gondozási Központ ellátottai részére június 13-án, a Móricz Zsigmond Művelődési házban rendezték meg a II. Nyári színház elnevezésű programot. Tavaly, a központ Munkás utcai klubjában tartották az első ilyen rendezvényt, de az akkori népszerűségét látva az idén már az erre a célra alkalmasabb kultúrházba szervezték.

A Gondozási Központ telephelyein egész évben élénk kulturális tevékenység zajlik, erre építve rendezik meg a Nyári Színház eseményt, ahol a klubok tánccal, jelenetekkel, énekkel, versekkel lépnek fel – a közönséget és egymást is szórakoztatva.

Persze egy kis versengés jellege is van a bemutatóknak, hiszen egy zsűri (dr. Horváth György elnökletével) adott a csoportoknak egy értékelést is, és kiosztott különböző címeket (legjobb színész, legjobb jelmezt viselő, stb.), illetve a legjobb produkciónak a sorozat vándorserlegét adta át. Az idén a III. sz. klub csoportja nyerte el a serleget, operett válogatást adtak elő.

 

Ebben az esztendőben fellépett a Szentesi Rigó Alajos tagintézmény is, diákjaik egy énekes-táncos produkciót adtak elő, illetve az énekkaruk egy csodálatos világról énekelt.

A szervezésben és a lebonyolításban a HSZC szentesi Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakiskola egészségügyi tagozatos diákjai nyújtottak segítséget.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?