Szentes

Ilyen rossz körforgalom nincs még egy, mint a szentesi

A szentesi lett az “Év legrosszabb körforgalma” egy internetes szavazás szerint.

A totalcar.hu írása szerint a “hivatalos”, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szavazásán toronymagasan a Szigetszentmiklós Bajcsy-Zsilinszky–Csép–Gyári utcák csomópontjában levő győzött 2,2 ezer like-kal.

Ennek apropóján a közlekedési szaklap kiírta a legrosszabbnak járó versenyt is. 34 körforgalom került a “szakmaiatlan” zsűri elé, amit első körben 13-ra, majd ötre szűkítettek. Összesen 4034 voks érkezett. Ezek alapján a nyertes pedig a szentesi kettős körforgalom.

Összesen 1555-en választották a legrosszabbnak a szentesit. A második legrosszabb a Balatonfüreden található Bóka István körforgalom volt, amire 1220-an szavaztak. A szavazás első pár napján a füredi körforgalom vezetett, majd egyre szorosabb volt az állás Szentessel – teszik hozzá.

A körforgalom egyértelműen nem a rondasága miatt nyert, pedig egészen egyszerű díszítés nélküli a megjelenése. De legalább tiszta, rendezett. Itt inkább az döntött, hogy egyszerűen túlbonyolított az egész. Két körforgalom, amelyek csaknem egymásba érnek, de az elsőbbséget meg kell adni a másikba váltáskor. 

Íme:

 

További részletek a Szentesi Gyors legutóbbi számában, hamarosan, június elején érkezik az újabb lapszám.

 

Vélemény, hozzászólás?