Kiemelt hírek Szentes

Imahét: „a Hit tehet erőssé bennünket”

A Krisztus-hívők egységét is szorgalmazó Ökumenikus Imahét ötödik napján, január 24-én a Felsőpárti református templomban találkoztak a szentesi hívők, illetve az érdeklődők. Ezen a napon is szép számmal gyűltek össze a keresztény testvérek, hogy közösen imádkozzanak.

A jelenlévőket Gilicze Andrásné, az ezen a napon otthont adó templom lelkésze üdvözölte, és bevezetőjében az Imahét céljáról beszélt.

Az Apostolok Cselekedetei 27,33–36-at Vajas Petra református exmisszus olvasta fel:
„Addig pedig, amíg virradt, Pál mindnyájukat arra biztatta, hogy egyenek. Így szólt: Ma a tizennegyedik napja, hogy étlen várakoztok, és semmit sem ettetek. Ezért intelek titeket, hogy egyetek, mert az is megmeneküléseteket szolgálja. Mert közületek senkinek sem esik le egyetlen hajszál sem a fejéről. E szavak után vette a kenyeret, hálát adott Istennek mindnyájuk szeme láttára, megtörte, és enni kezdett. Erre
mindnyájan nekibátorodtak, és ők is enni kezdtek.”

Igét hirdetett Zsadányi József római katolikus plébános, aki – más mellett – beszélt arról is, hogy a mai, felgyorsult világunkban gyakran találkozunk azzal, hogy a körülöttünk lévő világ mintha nem lenne normális. Ha van valaki, aki hallja az Istent és van hite, hogy megtörje a kenyeret és megtörje a körülöttünk és bennünk is lévő sodrást, akkor tud emberek menteni.


Pál apostollal együtt valljuk: sokkal igazabb és valóságosabb az, ami Istentől származik, mint a körülöttünk lévő világ sodrása. Jó lenne meghallgatni Jézust, visszatérni oda, amit az Isten teremt, az embermentés állapotára.

A prédikációban a Krisztusban való egységünk megéléséről is fejtette ki gondolatait.

Az imádságokban Fehér Csaba református lelkipásztor, Gilicze András református lelkipásztor, Gilicze Andrásné református lelkipásztor, Vajas Petra református exmisszus és Veres Ravai Réka evangélikus lelkész szolgált.
Végül áldást mondott Fehér Csaba református lelkipásztor.

Az alkalmon még szolgált a templom zenekara.
Az istentiszteletet követően szeretetvendégséggel várták a híveket a Gyülekezeti terembe.

Az Ökumenikus Imahét január 24-én az Evangélikus templomban folytatódik, ahol Fehér Csaba református lelkipásztor hirdet igét.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3473507176053748

Vélemény, hozzászólás?