Hírek Kiemelt hírek Szentes

Imahét alkalma a Szent Anna templomban

Az egyetemes imahét harmadik napján a Szent Anna rk. Templomban január 18-én este ökumenikus istentiszteletet tartottak, melynek házigazdája dr. Gruber László római katolikus plébános volt. A tagegyházak köszöntésével üdvözölte a megjelenteket, majd magasztaló imát mondott.
Az Imahét harmadik napjának témája: „Amikor ezt Heródes király meghallotta, nyugtalanság fogta el, és vele együtt az egész Jeruzsálemet.” (Mt 2,3)
Krisztus jelenléte megfordítja a világ szokásos rendjét.
Az alkalmon Fehér Csaba református lelkipásztor mondta el gondolatait a témában. Beszélt a zaklatott életű Heródesról, Júdea királyáról, akinek a neve Jézus születésével is összekapcsolódik.
Ma elhivatásunkra és elkötelezettségünkre építve valósággá kell tennünk világunkban az igazságot. Ez azt is jelenti, hogy át kell gondolnunk, és el kell ismernünk, hogy a mi útjaink nem mindig istennek a békéhez és igazsághoz vezető útjai voltak.
Hangsúlyozta: amikor mi keresztények közösen munkálkodunk a békéért és igazságosságért, erőfeszítéseink eredményesebbek, és amikor így munkálkodnak együtt a keresztények, a keresztény egységért való imádságunk láthatóvá válik, ami által mások is felismerhetik bennünk Krisztus jelenlétét a világban.
Szavainkkal és tetteinkkel a remény világosságát hozhatjuk el azoknak a sokaknak, akik a politikai nyugtalanság, a szegénység és a rendszerbe épített hátrányos megkülönböztetés miatt szenvednek.
Részlet Fehér Csaba igehirdetéséből:
Az imahét harmadik alkalmán szolgálatot teljesített még Zsadányi József római katolikus plébános, és Gilicze Andrásné református lelkipásztor Veres-Ravai Réka evangélikus lelkipásztor.

Vélemény, hozzászólás?