Kiemelt hírek Szentes

Imahét: reménység és egység

A 2020-as Ökumenikus imahét témája a „…nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk…” az Apostolok Cselekedete (28,2) –ből vett idézet. Az imahét harmadik napján, január 21-én a Református Nagytemplomban találkoztak a különböző felekezetek szentesi hívői, illetve az érdeklődők, és ennek részleteit ismerhették meg.

A megjelenteket Fehér Csaba református lelkész köszöntötte, és beszélt az imahét idei mottójának hátteréről, amely az istentiszteleti olvasmány Pál apostol viszontagságos tengeri utazásáról szól.

Dr. Gruber László római katolikus plébános hirdetett igét: az Apostolok Cselekedeteiből választott textus: „Én azonban most is azt tanácsolom nektek, hogy bizakodjatok, mert egy lélek sem vész el közületek, csak a hajó… mert közületek senkinek sem esik le egyetlen hajszál sem a fejéről.”

Mi, keresztények különböző egyházakhoz és hagyományokhoz tartozunk, amelyek nincsenek teljesen egymásra hangolódva. Ezért gyakran
elcsüggedünk, és úgy látjuk, hogy nem haladunk a látható egység felé.
Vannak, akik nem is tekintik keresztény hitük szükséges részének az egységet. Viszont fontos az egység ajándéka, amiért állhatatos hittel, kitartó türelemmel és reményteljes várakozással, Isten szerető gondviselésében bízva kell dolgoznunk, élnünk. Ha így teszünk, egyetlen keresztény ember sem fog elveszni.

Az istentisztelet végén Veres-Ravai Réka Júlia evangélikus lelkész, Fehér Csaba református lelkipásztor, Gilicze András református lelkipásztor, Gilicze Andrásné református lelkipásztor, Vajas Petra református exmisszus mondott áldást.

Az alkalmon a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusa, Nyíri Dánielné kántor, és a Nagytemplom ifjúsági zenekara szolgált.

Videón a kórus:
https://youtu.be/iMgr-Ey_MZQ

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3465810396823426

Vélemény, hozzászólás?