Kiemelt hírek Szentes

Indulhat a református óvoda és bölcsőde építése

A szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség már három esztendeje tervezi, hogy teljessé teszi a gyermekek nevelésében meglévő szervezeti kereteit, és a Kiss Bálint Református Iskola mellett óvodát és bölcsődét működtetne. Az eltelt évek ehhez kapcsolódó munkával teltek, és az idén kedvező döntések születtek a megfelelő fórumokon.

A gyülekezet lelkésze, Fehér Csaba, és főgondnoka, dr. Csikai Miklós e hónap elején aláírták a szerződést, és még ebben az évben megkezdődhet a kivitelezés. Napjainkban a különböző engedélyeztetési eljárásokat kezdeményezték, és várják az ezt követő határozatokat.

A Nagytemplomi Református Gyülekezet óvodája és bölcsődéje 2021 szeptemberében nyitja meg kapuit, melyet teljes egészében pályázatból valósítanak meg. A modern, XXI. századi módon épített és felszerelt óvodában kis-, közép-, és nagycsoport, míg a bölcsődében két mini csoport kap majd helyet.

Az intézmény a Kiss Bálint utcában, a jelenlegi (napjainkban megújuló) Református Imaház udvarán épül fel, és azzal szerves egységben szolgálja majd azokat, akik a már jól ismert, minőségi egyházi oktatást szeretnék biztosítani gyermekeik számára.

Az egyházközség várja azon (elsősorban) református keresztyén jelentkezőket, akik szívükön viselik a kisgyermekek családias nevelését, iskolai felkészítését; és elkötelezettek az egyházi nevelés terén is.

Jelentkezni (fényképes önéletrajzzal) az alábbi címen lehet: Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma, 6600 Szentes, Kiss Bálint u. 2. (Lelkészi ajánlás előnyt jelent.)
Érdeklődni személyesen a Lelkészi Hivatalban lehet.

Vélemény, hozzászólás?