Hírek Szentes

Interaktív kiállítás a „drogkarrierről”

A Szentesi Családsegítő Központ és a Köztes Átmenetek NKft. közös szervezésében „Köztes átmenetek – a drog” címmel interaktív kiállítást rendeznek október 2-tól Szentesen, a Kossuth tér 5 sz. I. emeletén található Konferenciateremben.  

Ezzel kapcsolatban tartottak tájékoztatót szeptember 29-én a kiállítás helyszínén, ahol Gál Antal a központ igazgatója beszélt a kiállítás szervezési részéről. Megtudtuk, hogy már volt hasonló kiállítás a Kiss Bálint Református Általános iskola nagytermében, ott a gyengén látók és a vak emberek helyzetét igyekeztek közelebb hozni az ép emberekhez. Ezúttal a központi téma a drog, és az ezzel kapcsolatos differenciált felvilágosító munka – főként a fiatalabb korosztálynak.

Szirbik Imre, szentes polgármestere is a téma fontosságáról beszélt, és örömét fejezte ki, hogy a kiállítást elhozták a szentesi fiatalokhoz.

Varga Dániel, a Köztes Átmenetek NKft. ügyvezetője a kiállítás szakmai részéről adott felvilágosítást. Az egyik legfontosabb elem az interaktivitás, vagyis szinte mindent megbeszélni a látogatókkal, és lehetőleg közös álláspontra jutni. Tisztázni szeretnék a drog fogalmát (nagyon széleskörű), kialakítani a fiatalokban a vele való helyes magatartást, felismertetni annak látens veszélyeit.

A látványra épülő program, fényképek, fotóalbumok, filmek, bizarr fények, titkos ajtók, interjúk és más hanganyagok segítségével igyekszik minél jobban átélhetővé tenni a drogfogyasztás bonyolult problémáját. A látogatók testközelből ismerhetik meg a “drogkarriert”.

A rendhagyó kiállítás 130 négyzetméternyi területen, öt teremben látható, témájában és eszközeiben elsősorban a felnőtteknek és a 14 évesnél idősebb fiataloknak szól.

A kiállítás október másodikától lesz nyitva – két héten keresztül. A Horváth Mihály Gimnázium és a Zsoldos Ferenc Szakgimnázium valamennyi diákja (összesen mintegy 1200 fő) – külön terv alapján – a délelőtti órákban megtekinti a kiállítást, de jönnek még általános iskolások is. A délutáni órákban vannak még „üres idők”, ahová még várják az érdeklődő csoportokat. Jelentkezni Kaiser Andreánál lehet, a Családsegítő Központ telefonszámán: 06-63/561-510.

Képgaléria:

Interaktív kiállítás a „drogkarrierről”
Interaktív kiállítás a „drogkarrierről”
Interaktív kiállítás a „drogkarrierről”
Interaktív kiállítás a „drogkarrierről”
navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?