Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Iskolasztár a Piroskában

A Csongrád és Térsége Általános Iskola Piroskavárosi Általános Iskolájában Iskolasztár tehetségnapot szerveztek. A gyerekek megmutathatták, miben a legjobbak, mivel szeretnének kitűnni a többiek közül. Tétje is volt a rendezvénynek, amire több mint 30 produkcióval neveztek: továbbjutás egy országos tehetségkutatóra, melynek a díja az értékes nyeremények mellett, hogy az első helyezett lehet egy évig a boldogság kiskövete.

navigate_before
navigate_next

A Jobb Veled a Világ Alapítvány  tehetségkutató pályázatot indított általános és középiskolás diákok számára, melynek célja, hogy a gyerekek inspiráló, motiváló produkciókat mutassanak be, ismertessenek meg a közönséggel. Jelentkezni olyan alkotásokkal lehetett, amelyekkel a boldogság üzenetét terjeszthetjük a fiatalság körében, és felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy mindenki rendelkezik az öröm, a boldogság továbbadásának a képességével, és hogy mindenki tehetséges valamiben. A tehetségkutatóra 2018. március 23-án éjfélig lehet jelentkezni. Minden iskola maximum 3 pályázót küldhet a regionális fordulókba, vers- és prózamondás, ének, hangszeres zene, tánc, mozgás és egyéb szórakoztató kategóriában.

A tehetségkutató pályázat nyereménye, hogy a Jobb Veled a Világ Alapítvány 200.000 Ft , 100.000 Ft, illetve 50.000 Ft  erejéig teljesíti a nyertesek álmát. Az értékes nyeremények mellett az első helyezett diák vagy csoport egy évig lesz a boldogság kiskövete.

A tehetségkutató lebonyolítására első lépcsőfoka az iskolai döntő, a Piroskavárosi Általános Iskola diákjai 9 kategóriában neveztek, egyéni és csoportos produkciókkal. Egy független zsűri döntött arról, kategóriánkként kit ítél a legtehetségesebbnek a tehetségesek között, de a regionális döntőbe csak 3-an juthatnak tovább. Erről hétfő délutánig szavazhatnak a gyerekek az iskolában.

Vélemény, hozzászólás?