Kiemelt hírek Szentes

Ismerkedés a Zsoldos mindennapjaival

A HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola november 14-én rendezte meg a szokásos őszi Nyílt Napját, ahol az ebbe az iskolába jelentkezők és szüleik személyesen tapasztalhatták meg  az itt folyó elméleti- és gyakorlati képzéseket, illetve kérdezhették személyesen  a tanárokat, az iskola vezetését az őket érdeklő  témákban.

A nap elején Pintér Etelka, az iskola igazgatónője beszélt a 2019/2020-as tanév újdonságairól. Ezek közé tartozik, hogy a szakgimnáziumi képzés keretében jövőre rendészeti és közszolgálati ágazaton belül az érettségi mellett megszerezhető a közszolgálat ügykezelői mellék-szakképesítés is. Újként, a szépészeti ágazatban kozmetikusi képzés is indul.

Továbbra is, alkalmazkodva a gazdaság igényeihez, jövőre a (Legrand kérésére) két új szakmát indítanak: a bádogost, és a gyártósori gépbeállítót. Összesen pedig 13 szakmában képeznek a következő tanévben. Ezek közül 9 hiányszakmának számít, ami azt is jelenti, hogy az ezt a szakmát tanulók akár havi 35 ezer forintos ösztöndíjat is kaphatnak.

Reménykeltő volt a rendezvényen résztvevők száma, hiszen több mint százan érdeklődtek. Persze voltak „népszerűbb” szakok is: például nagyon sokan voltak a festő, mázoló, tapétázó gyakorlati foglalkozáson, vagy a rendészet és közszolgálati ágazat óráján, vagy a Szépészeti ágazat, Dancsó Erika mesterfodrász által vezetett szépészeti óráján.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akik lemaradtak erről a programról azoknak a 2019. január 9-én tartandó, ehhez hasonló, ’Nyitott kapuk’ rendezvényt betervezését, és az azon való részvételt javasoljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?