Kiemelt hírek Sport Térség

Ismét kupával érkeztek a Körös-toroki Oxigénfalók

A kerékpáros idény végének talán legnagyobb rendezvénye (több ezer érdeklődő, kb. 1200 induló) a Tour de Zalakaros, ahonnan – a tavalyihoz hasonlóan – ismét szép eredményekkel tértek haza a Körös-toroki Oxigénfalók Kerékpáros Klub tagjai.
2021-ben a legjobb eredményt az egyik legifjabb bicajos, Giricz Joel hozta el, 2. lett az U9-ben. Testvére, Benjámin sem sokkal maradt le a dobogóról (4. hely U11), csakúgy mint Gábriel (U13), aki 5. lett – nagy tanulság, hogy 20 éves merev, acélvázas bringáikkal jelentős a technikai hátrányuk a kikönnyített, modern alu/karbon teleszkóposokkal szemben az ilyen dombos, szűk pályán.
A lányok is kitettek magukért, a legkisebb Angéla (5 éves) a 10. helyen ért be, Abigél (13 éves) viszont az elsőn! Csakhogy mivel elmúlt 13, egy szervezői anomália miatt végül nem értékelték teljesítményét…
A pozitív élményekre azonban ráerősített, hogy a díjakat Valter Attila, a világhírnevet szerzett fiatal kerékpáros (ifj. Giricz László KTOF alapító egykori csapattársa) adta át. Olyan vidámsággal, természetességgel és alázattal volt jelen, dedikált, amivel külön örömet szerzett és rendkívüli példát mutatott!
A következő napon ő vezette fel a hosszú táv (137 km!) versenyét, ahol a “csapatfőnök” Hankó Zoltán felkészültsége volt megfelelő a kemény emelkedőkkel és sajnos megritkított frissítőponttal nehezített küzdelemnek.
A középtávon (60km) Giricz Balázs (15 éves) ment, aki a tavalyi eredményét 10 perccel javítva 14. lett a 18 évesig tartó korcsoportban.
Képgaléria:
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?