Kiemelt hírek Szentes

Ismét Szentesen a Dél-Alföldi vasúti modellek

A Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi Motorgarázs Gépészeti Gyűjteményében (Korsós sor 51.) szeptember 13-14-15-én vasútmodell kiállítást tekinthetnek meg a látogatók.

A negyedik alkalommal megszervezett eseményen a szegedi Vasútmodellező Baráti Kör mutatja be „készletének” egy részét, amely így is mintegy 25 méter hosszú sínpályát jelent, és a Szeged környéki állomásokat, környéküket, és természetesen az arra járó szerelvényeket idézik meg – mondta Vitéz Lőcsey Dezső, a Baráti Kör vezetője. A modellek az eredeti vasúti kocsik, természeti és épített tárgyak valósághű másai, ami a látványt csak fokozza.

Valkai Csaba kurátor, a kiállításnak helyet adó gyűjtemény vezetője büszke arra, hogy már negyedik alkalommal sikerült ilyen, egyedinek is mondható kiállítást megszervezniük. Nagyon fontos a környezet, hiszen a modelleket egy igazi vasúti gépészeti gyűjteményben tudják bemutatni az érdeklődőknek – tette hozzá.

Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a modell-kiállítással együtt a gyűjtemény más érdekességeit is megtekinthetik a vendégek – belépő díj nélkül. A látogatási idő: pénteken és szombaton 10-18 óráig, vasárnap 9-17 óráig, tárlatvezetést tudnak biztosítani.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3060860933985043

 

vasútmodell kiállítás Szentesen 2019

Ismét Szentesen a Dél-Alföldi vasúti modellek(Képmelléklettel)A Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi Motorgarázs Gépészeti Gyűjteményében (Korsós sor 51.) szeptember 13-14-15-én vasútmodell kiállítást tekinthetnek meg a látogatók. A negyedik alkalommal megszervezett eseményen a szegedi Vasútmodellező Baráti Kör mutatja be „készletének” egy részét, amely így is mintegy 25 méter hosszú sínpályát jelent, és a Szeged környéki állomásokat, környéküket, és természetesen az arra járó szerelvényeket idézik meg – mondta Vitéz Lőcsey Dezső, a Baráti Kör vezetője. A modellek az eredeti vasúti kocsik, természeti és épített tárgyak valósághű másai, ami a látványt csak fokozza. Valkai Csaba kurátor, a kiállításnak helyet adó gyűjtemény vezetője büszke arra, hogy már negyedik alkalommal sikerült ilyen, egyedinek is mondható kiállítást megszervezniük. Nagyon fontos a környezet, hiszen a modelleket egy igazi vasúti gépészeti gyűjteményben tudják bemutatni az érdeklődőknek – tette hozzá.Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a modell-kiállítással együtt a gyűjtemény más érdekességeit is megtekinthetik a vendégek – belépő díj nélkül. A látogatási idő: pénteken és szombaton 10-18 óráig, vasárnap 9-17 óráig, tárlatvezetést tudnak biztosítani.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3060860933985043

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. szeptember 13., péntek

Vélemény, hozzászólás?