Hírek Kiemelt hírek Szentes

Ismét szuper koncert, ismét telt ház

A Szentesi Hangversenyközpont szervezésében február 9-én a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében a „tiszteletbeli magyar bluesman”, Ripoff Raskolnyikov és zenekara adott nagy sikerű koncertet.

 

Egy újabb nemzetközi sztár, ismét zsúfolásig megtöltötte a koncerttermet. De talán nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megmutatta, milyen is az a hamisítatlan közép-európai blues. Ebben méltó partnerei voltak zenekarának tagjai: Nagy Szabolcs (zongora), Varga „Laca” László (basszusgitár) és Gyenge Lajos (dob).

Ripoff Raskolnikov olyan lenyűgöző belső hittel és tartással énekel, olyan expresszíven, mint e műfajban roppant kevesek. Ezt bizonyította egyebek mellett a koncert „fináléjában”:

 

Végezetül egy gondolat: egy hónap alatt, az értékes zene (és nem könnyű-, meg komolyzene) iránt érdeklődő művészetrajongók itt Szentesen, a Zene Világ Zene sorozat keretében, ebben az „ékszer-koncertteremben”, egy hangszer (gitár) két világhírű virtuózát láthatták, hallhatták. Ez nem kis szervezőmunkát igényel….

Hozzáteszem: a sorozat következő koncertjei is hasonló élményeket ígérnek.

Kedves Szentesiek: ne hagyják ki!

 

Vélemény, hozzászólás?