Kiemelt hírek Térség

Ismét van vásárlási idősáv

Az új rendelet szerint az idősek bármikor vásárolhatnak, de hétfőtől péntekig 9 és 11 óra, hétvégén 8 és 10 óra között csak ők lehetnek a boltban.
(“Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be az erről szóló kormányrendelet aláírását.” – írta a kormány hivatalos oldala.)

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy a javaslat szerint az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne, valamint – a generációk közötti feszültség csökkentése érdekében – csak hétköznapokon és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma.

Ábrahám Katalin, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület XI. kerületi szervezetének elnöke azt hangsúlyozta: a vásárlási idősáv bevezetésére azért van szükség, mert az idősek egy része megnyugtatónak találja, ha külön idősávban, biztonságosan tud vásárolni. Emellett azonban az is fontos, hogy az érintettek ezen az idősávon kívül is elmehessenek vásárolni, mivel sokan nyugdíjasként is dolgoznak – magyarázta.

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „VISSZAHOZZUK A VÁSÁRLÁSI IDŐSÁVOT. Az idősek bármikor vásárolhatnak, de hétfőtől péntekig 9 és 11 óra, hétvégén 8 és 10 óra között csak ők lehetnek a boltban. VIGYÁZZUNK AZ DŐSEKRE!”

Vélemény, hozzászólás?