Kiemelt hírek Szentes

Ittas vezetők és gyorshajtók megyénkben

Az elmúlt három napban (május 8-9-10.) hat esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád megyében. Az egyik sofőr ráadásul a megengedett sebességhatár csaknem kétszeresével közlekedett.

A rendőrök Hódmezővásárhelyen háromszor, Szegeden kétszer, míg Szentesen egy alkalommal indítottak büntetőeljárást ittas járművezetőkkel szemben 72 óra alatt. A megye útjain összesen 17 baleset történt a péntektől vasárnapig tartó időszakban, amelyeknek több mint kétharmada személyi sérülés nélküli volt.

A Csongrád megyei rendőrök folyamatosan ellenőrzik a sebességhatárok betartását a közlekedésbiztonság javítása, illetve a szabálytalankodók kiszűrése érdekében. Több útszakaszon is mért a traffipax az elmúlt hétvégén. Ez idő alatt 93 szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük többen jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt.

Volt olyan autós, aki a megengedett 90 helyett 174 km/órával hajtott az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei május 10-én délelőtt állították meg a járművet.

Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit vezető férfi szeszes ital fogyasztását követően vett részt a közúti forgalomban, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt.

A sofőrt a járőrök a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Vezetői engedélyét a rendőrök bevonták és a sebességtúllépés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.

Forrás: Csmi RFK

Vélemény, hozzászólás?