Kiemelt hírek Szentes

Ízek utcája a strandon

Szentesi Vendégszeretet Egyesület és a Szentesi Üdülőközpont közös szervezésében július 11-én (az idén második alkalommal) rendezték meg az Ízek utcája elnevezésű programot.

Az egyesület elnöke, Matkócsik Pál – kérdésünkre válaszolva – azt mondta: elsősorban azért szervezik az eseményt, hogy megismertessék szervezetük tagjainak tevékenységét, vendégszeretetét, ezen keresztül pedig még jobban megkedveltessék a várost az idelátogató turistákkal.

Már több éve együtt dolgozik az egyesület az Üdülőközponttal, így közösen népszerűsítik a szentesi kulturális és turisztikai programokat, szélesítik a strandra látogatók számára nyújtott szolgáltatások körét – tette hozzá az elnök.

Ezen a napon 35 standon helyi, szegedi, fábiánsebestyéni, orosházi kézművesek kínálták portékájukat, gasztronómiai különlegességeiket.

Többek között kapható olt fürjtojás is, illetve megkóstolhatták a vendégek a fürjtojásból készült mini-palacsintákat; a fábiánsebestyéni és a szentesi asszonyok palacsintát és túrós-puffancsot sütöttek. Többen rácsodálkoztak a szentesi babamúzeum figuráira is.

Lehetett vásárolni 200 Ft-os támogatókártyát, melyért négy kóstoló járt, egy szentesi képeslap (sorsjeggyel együtt), valamint szentesi turisztikai prospektusok.

Az Üdülőközpont munkatársai az ’utcában’ ásványvizet és szendvicseket osztottak.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4084657241605402

Vélemény, hozzászólás?