Hírek Kiemelt hírek Térség

Ízök fesztiválja a hírös vásárban

Ezen a hétvégén rendezték meg a háromnapos Vásárhelyi Hírös Vásárt, melynek programjait felsorolni szinte lehetetlenség. A vásári forgatagban különféle kézműves termékekből válogathattak az érdeklődők. A gyerekeket vásári bábjátékkal, kézműves foglalkozással várták. Bemutatták az Új vásárhelyi ízök – A mi szakácskönyvünk című könyvet.
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
A többit már nem is soroljuk, inkább csak kiemelünk egyet, mégpedig a szeptember 11-én megtartották IX. VÁSÁRHELYI „ÍZÖK” FESZTIVÁLJÁT, ahol most is tradicionális vásárhelyi ételek kerültek bemutatásra.
A hódmezővásárhelyi Dr. Rapcsák András úti sétáló utca – Almáskert környékére telepített fesztivál célja a hódmezővásárhelyi és környéki főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása, illetve olyan, akár új ételek megismerése, melyek gyökere a vásárhelyi régióra jellemzőek.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és szabadtéri
És persze van speciális oka is annak, hogy foglalkozunk a vásárhely ízökkel: a fesztivál egyik fő szervezője Csáki Zsolt, aki baráti körével évek óta jár Szentesre lecsót főzni. (Az idén 3. lett csapata.) Ő mindig barátságosan fogadta fotós munkatársunkat Nagy Zsoltot, és most ő látogatott el a vásárhelyi fesztiválra és vásárra. Érdekes képeket küldött a főzésről-sütésről, illetve a hírös vásárról. (Egy kicsit – direkt – össze is keveredtek a fotók)
És milyen kicsi a világ: ismerős szentesi árusokkal is találkozott…
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember

Vélemény, hozzászólás?