Kiemelt hírek Szentes

Izraeli vendégek a városban és a városházán

Az izraeli testvérvárosból, Hof Ashkelonból május 15-én 21 fős delegáció érkezett Szentesre, és hivatalában fogadta a küldöttséget Szirbik Imre polgármester, amelyen jelen volt dr. Demeter Attila alpolgármester, Dr. Chomiak Waldemar, a szentesi önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke, és Antal Balázs Tibor, a szentesi önkormányzat Városrendezési, -fejlesztési és Idegenforgalmi Bizottságának elnöke is.

Szirbik Imre beszélt az 1998 májusában kezdődött a kapcsolat előzményeiről, fejlődéséről. Mára már sokrétű együttműködés alakult ki törekedtek, de leginkább a szociális munka közös végzésében mutatkoztak eredmények.
Legutóbb (kb.) egy éve voltak kint tapasztalatcserén a szentesi szociális munkások a Földközi tengerhez és a Gázai övezethez közeli településen, és most egy onnan érkezett, főként szociális munkát végzők által alkotott csoportot fogadnak.

A Maozia Segal, alpolgármester által vezetett küldöttség szentesi látogatásának alapvető célja a helyi szociális háló, és intézményrendszer tanulmányozása. Bár más körülmények között kell végezni ezt a munkát Izraelben, de széleskörű és hasznos tapasztalatszerzésben reménykednek egy hetes magyarországi tartózkodásuk alatt.

Vélemény, hozzászólás?