Hírek Kiemelt hírek Szentes

Januárban szünetel a gasztro piac

A Szentesi Gasztro- és Kézműves piac december 18-án idei utolsó árusítását tartotta a Rákóczi utcai piac területén. Ez év májusában kezdték meg tevekénységüket, minden hónap harmadik szombatján tartanak piacot, ahol a helyi termelőknek, kézműveseknek, alkotóknak adnak lehetőséget bemutatkozásra, termékeik eladására.
Alkalmanként 30-40 árus kínálja portékáit, körükben és a vásárlók körében kialakult már egy törzsgárda, a vevők rendszeresen felkeresik az általuk preferált árut és termelőjét.
A mai piac különleges volt, hiszen ajándékcsomaggal lepték meg a piacra kilátogatókat, akik regisztrálták magukat a játékra. Az árusok által felajánlott termékekből Kovács Sándor, a piac egyik fő szervezője állított össze csomagot (melynek értéke mintegy 25 ezer Ft.), és Szabó Zoltán Ferenc polgármesterrel közösen három ilyen csomagot sorsoltak ki. Nyertesek: Annus Tiborné, Bernátné és Ponicsánné Gyovai Ágnes.
Kovács Sándor:
Egy ilyen (kissé gazdagabb) csomagot pedig felajánlottak a Szentesi Mentő Állomás dolgozóinak, melyet december 20-án személyesen viszik el számukra.

Vélemény, hozzászólás?