Hírek Kiemelt hírek Szentes

Játszva tanulnak a gyerekek a vadmentő központban

Ismét eljött egy újabb szombat, és február 26-án újfent családok és gyermekeik érkeztek látogatóba a Szentesi Természet, – és Vadvédelmi Mentőközpont – Állatsimogató programjára. Többségében helybéliek, de volt, aki Sándorfalváról jött el. A program során az állatokat és madarakat szinte testközelben tekinthették meg.
A természetet és az benne élő élőlényeit óvni, és ha kell menteni csak úgy lehet, ha a szülőknek és gyerekeknek nem csak beszélünk a munkánkról, de mindezt be is mutatjuk. Ezáltal részesei lehetnek munkánknak, megismerkedhetnek a felelős állattartással, mind e mellett környezet- és természetvédelem terén is formálhatjuk tudásukat – mondta Nagy Tímea a mentőközpont vezetője.
Hozzátette: már sikerült odáig eljutnunk, hogy néhányan, akik jönnek a szombati programjainkra, tovább szeretnének lépni az állatok babusgatásán, szeretnének részt vállalni a sérült, árva egyedek ápolásában.
Legutóbb egy 6 éves kisfiú vállalkozott erre a feladatra, aki a szüleivel az állatsimogatóba érkezett, de a kezelőben segítette munkámat. (Ha jól emlékszem Koszta iskola tanulója). Az erdei fülesbagoly ellátásában, kezelésében vett részt. Nagyon büszke vagyok rá, hiszen nagyon ügyes volt – jelentette ki Nagy Tímea.

Vélemény, hozzászólás?