Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

A jelen és a jövő úszóbajnokai találkoztak

A magyar úszósport 2020 utáni időszakának leendő főszereplői gyűltek össze szombat délelőtt. A Jövő Bajnokai program hagyományos, összrégiós döntőjén – november 4-én – 280 kiválasztott tehetség versengett Budapesten, a Tüske-uszodában.

A programban a 11-14 éves korosztályok legjobbjai szerepelnek, akik kiemelt figyelmet kapnak minden téren: kontrollált edzésprogram, sportegészségügyi vizsgálatok, egyen-felszerelés, táplálék-kiegészítők járnak a kiválasztottaknak, akik közül a legtehetségesebbek a programból az utánpótlás-válogatott keretekbe léphetnek át.

Az eseményen ott voltak a program mentorai, többek között Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Dávid, Bernek Péter, Kozma Dominik és Rasovszky Kristóf is.

Dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke rövid megnyitó-beszédében egyebek mellett azt üzente a fiataloknak: “Tudnotok kell, hogy a tehetség szükséges, de nem elégséges feltétel a siker eléréséhez. A siker képlete ugyanis: tehetség + minőségi munka + sport iránti alázat.

A versenyen 100-as távokon mérhették össze magukat a kilenc régió kiválasztottai – mindenki a maga által választott úszásnemben indult, majd a viadalt egy 8×50-es régiós váltó zárta, amelyet a Dél-Alföld csapata nyert meg.

Szentesről a programban Csatlós Flóra és Ágoston Máté van benne, ők is úsztak a versenyen.

F.: MUSZ

 

 

Vélemény, hozzászólás?