Hírek Kiemelt hírek Szentes

Jelentős fejlesztés az egyik szentesi cégnél

Szentesen, a Szarvasi út 28/B. szám alatt, (a volt Esze Tamás laktanya területén) letették a Traktorbolt Kft. épülő új, 600 négyzetméteres csarnokának alapkövét. A cég egy 200 millió forintos projekt keretében fejleszti a telephelyét, a pályázat 70 százalékban finanszírozott, így 125 millió forintos támogatást kapott uniós és állami forrásokból a mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó vállalkozás.
A projekt az építkezés mellett eszközbeszerzést is tartalmazott, ennek során cnc-esztergagépeket és targoncát is vásárolt a Traktorbolt Kft.
Erről beszélt július 14-én Szécsényi Péter, a Traktorbolt Kft. ügyvezető igazgatója, amikor köszöntötte az ünnepélyes alapkő letételre megjelent vendégeket.
Az ünnepségen beszédet mondott Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte, hogy stratégiai ágazat a mezőgazdaság, és a szentesi Traktorbolt Kft. mezőgazdasági gépekhez gyárt alkatrészeket, szinte minden géphez, és kiváló minőségben. Ezért nagy jelentőségű a cég tevékenysége, ráadásul innovatív, amiért külön köszönet jár.
Gémes László, a Csongrád Csanád megyei közgyűlés elnöke azt emelte ki, hogy már nemcsak a régióban, hanem határainkon túl is ismerik a szentesi cég értékteremtő munkáját, onnan is jönnek a megrendelések.
Szentes Város polgármestere, Szabó Zoltán külön kitért arra, hogy a mostani beruházásnál nem vidéki cég a kivitelező, hanem helyi (sőt szomszédos) vállalkozás építi fel a szociális és egyéb helyiségeket is tartalmazó új csarnokot.
Ezt követően a meghívott vendégek lerakták az új csarnok alapkövét, tábláját, majd a cégvezető kíséretében megtekintették az épülő objektum terveit, valamint ismerkedtek a régebbi munkafeltételekkel, körülményekkel.
A Traktorbolt Kft. 1997-ben alakult 3 fővel, jelenleg 25 fővel dolgoznak. Munkatársai többsége az élelmiszeripari, tejipari gépgyártásban, gabonaipari, mezőgazdasági gépgyártásban szerzett gyakorlatot, sajnos nehéz fiatal szakembert találni – tette hozzá a cégvezető.
2000 őszén vásárolták meg a Szentes Ipari Park területén lévő 2750 m2-es területen lévő 600 m2-es épületet műhelynek, amely akkor minden szempontból megfelelőnek látszott. Mára már egyértelművé vált, kinőtték. Újabb szerelőcsarnokot építettek 2004 márciusában, amellyel újabb 120 m2-rel nőtt a területük.
A cég fő profilja kezdetben mezőgazdasági gépek, erőgép, munkagép, alkatrészeinek gyártása, valamint rakodógépek, földmunkagépek, építőipari gépek, hajtóművek, közúti és vízi járművek alkatrészeinek gyártása, felújítása volt.
Az utóbbi két évben már rozsdamentes Z-lapátos keverőt, 70 tonnás cölöpkiemelő berendezést, diesel hajtású hidraulikus tápegységet, szemestermény roppantókat, görgősort, és konténereket, 20 tonnás trailerre hidraulikus mozgatású gépfeljárót, hidro-hajtású lyukfúrót stb. gyártottak.

Vélemény, hozzászólás?