Hírek Kiemelt hírek Szentes

Jelentős fejlesztések a Zsoldosban

A Hódmezővásárhelyi SZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az új esztendő első felében több mint 24 millió forintot tud fejlesztésekre fordítani. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy minden szakmában lesz lehetőség szakmai anyagok beszerzésére, részben megújulnak az épületek és a berendezésekben is lesz változás.

Koós Zoltán, az intézmény gyakorlati oktatás vezetőjétől megtudtuk, hogy például létszámában is jelentősen megerősödő fodrászoknak „babákat” vesznek, hogy a frizurakészítést egyszerre és egyénre szabottan tudják elsajátítani a diákok. Felújítják a már kissé elavult varrógépeket, a festők is kapnak újabb eszközöket, felszereléseket, és még lehetne sorolni más szakmák szakmai anyagbeszerzéseit.

Emellett régi igények (vágyak) is megvalósulnak: pl. az ’A’ épületben elvégzik  a lapos tető víz szigetelését, megújulnak a vizes blokkok, a tornatermi öltözők, a Rákóczi utcai tanműhelyben pedig festési munkákat végeznek.

 

 

 

Nagy előrelépést jelent, hogy két tanterem kap klímaberendezést, ez többek között az érettségi vizsgák körülményeit (is) teszi komfortosabbá. Ebbe a kategóriába tartozik, hogy legalább 8 tanterem kap új padlózatot, a ’B’ épület tornatermében a parkettát újra lakozzák, új tanulói padokat, székeket, és iskolai szekrényeket vásárolnak.

 

Pintér Etelka, az iskola igazgatónője hozzátette: a fejlesztések érintik mind a három épületüket, ahol képzések folynak, így kijelenthetjük, hogy ezzel még jobbá válnak az iskolában folyó képzés feltételei, körülményei. Külön is megemlítette: örömére szolgál, hogy helyi kivitelezőkkel oldják meg az összesen 21 tételből álló – örömteli – feladatokat. A kivitelezést ez év június 30-ig befejezik.

 

A továbbiakban arról is beszélt, hogy a fejlesztések anyagi forrását a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a költségvetéséből biztosította:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?